Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών -”Κόκκινα” τα futures της Wall

Οι τιμές των μετοχών υποχωρούν πέριξ του 2% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται άλλο ένα πτωτικό άνοιγμα στη Wall Street, καθώς η κρίση στα αμερικανικά στεγαστικά δάνεια απειλεί την οικονομική ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη, υποχρεώνοντας τις κεντρικές τράπεζες του πλανήτη σε διαρκείς παρεμβάσεις στις αγορές χρήματος για να αποτραπεί το κραχ.

Οι τιμές των μετοχών υποχωρούν σχεδόν 2% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται άλλο ένα πτωτικό άνοιγμα στη Wall Street, καθώς η κρίση στα αμερικανικά στεγαστικά δάνεια απειλεί την οικονομική ανάπτυξη και τα εταιρικά κέρδη, υποχρεώνοντας τις κεντρικές τράπεζες του πλανήτη σε διαρκείς παρεμβάσεις στις αγορές χρήματος για να αποτραπεί το κραχ.

Η ABN Amro υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση 6 ετών, καθώς φημολογείται ότι η Barclays θα αποσύρει την προσφορά εξαγοράς της.

Η Man Group διολισθαίνει 7,1% αφού φημολογείται ότι ανέβαλε την εισαγωγή κεφαλαίου της στο NYSE.

Ο παγκόσμιος δείκτης Morgan Stanley Capital International υποχωρεί 1%, έχοντας χάσει 7% της αξίας του από το ρεκόρ της 19ης Ιουλίου.

Οι αναλυτές τονίζουν πως το γεγονός ότι η Fed, η ΕΚΤ και η ιαπωνική BOJ υποχρεώθηκαν να διαθέσουν βραχυπρόθεσμη ρευστότητα στο σύστημα ”είναι ανησυχητική γιατί γνωρίζουν περισσότερα απ’ όσα γνωρίζουμε εμείς για το μέγεθος των επιπτώσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές”.

Έπειτα από ένα κάθετα πτωτικό άνοιγμα πέριξ του 2%, οι απώλειες για τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες περιορίστηκαν στο 1,5%, αλλά η ανακοίνωση της νέας παρέμβασης της ΕΚΤ επέτεινε εκ νέου τις πιέσεις το μεσημέρι.

Οι προθεσμιακές αγορές υποδεικνύουν πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Από το στατιστικό μέτωπο αναμένονται οι ανακοινώσεις του δείκτη τιμών εισαγωγών Ιουλίου καθώς και της εκτέλεσης του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού του ιδίου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v