Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα παρέμβαση ΕΚΤ με ρευστότητα 61,05 δισ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει τριήμερη ταχεία δημοπρασία σήμερα για να προσθέσει ρευστότητα στο σύστημα, καθώς οι ζημίες από την αμερικανική στεγαστική αγορά συνεχίζουν να πλήττουν τις πιστωτικές αγορές και οδήγησαν υψηλότερα τα επιτόκια overnight.

Νέα παρέμβαση ΕΚΤ με ρευστότητα 61,05 δισ. ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει ταχεία δημοπρασία τριών ημερών σήμερα για να προσθέσει ρευστότητα στο σύστημα, καθώς οι ζημίες από την αμερικανική στεγαστική αγορά συνεχίζουν να πλήττουν τις πιστωτικές αγορές και οδήγησαν υψηλότερα τα επιτόκια overnight.

”Αυτή η επιχείρηση ομαλοποίησης με την προσφορά ρευστότητας ακολουθεί την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες κι έχει στόχο την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών στην ευρωπαϊκή αγορά χρήματος,” αναφέρει το ανακοινωθέν της ΕΚΤ, όπου προστίθεται ότι το επιτόκιο προσφοράς στην δημοπρασία θα είναι 4%.

Η σημερινή ανακοίνωση ακολουθεί την χθεσινή διοχέτευση ρευστότητας 94,8 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ στην αγορά. Το επιτόκιο overnight του ευρώ ενισχύθηκε στο 4,27% σήμερα, σε σύγκριση με το επιτόκιο επαναχρηματοδότησης 4% της ΕΚΤ.

Η τράπεζα ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης ότι πίστωσε 61,05 δισ. ευρώ, έχοντας λάβει 62 προσφορές συνολικής αξίας 110,035 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της δημοπρασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v