Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη ευρωαγορών μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις

Δυναμική αντίδραση στην διολίσθηση της περασμένης εβδομάδας εκδηλώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των Κεντρικών Τραπεζών για να αποτρέψουν κρίση ρευστότητας, καθησυχάζουν τις αγορές. Ξεπερνούν το 1% τα κέρδη των ευρωαγορών, στο +2% ο FTSE, μετά την ασιατική ανάκαμψη που ενέπνευσε η παροχή 5 δισ. δολ. από την Bank of Japan.

Δυναμική αντίδραση στην διολίσθηση της περασμένης εβδομάδας εκδηλώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις πρωινές συναλλαγές, καθώς φαίνεται ότι οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των Κεντρικών Τραπεζών για να αποτρέψουν κρίση ρευστότητας, κατόρθωσαν να καθησυχάσουν τις αγορές.

Ξεπερνούν το 1% τα κέρδη των ευρωαγορών, μετά την ασιατική ανάκαμψη που ενέπνευσε η παροχή ρευστότητας ύψους 5 δισ. δολ. από την Bank of Japan.

Ο δείκτης FTSE, που πιέστηκε ιδιαίτερα στην συνεδρίαση της Παρασκευής, ενισχύεται 1,88% στις 6.152 μονάδες, ο DAX 1,22% στις 7.433 μονάδες και ο CAC 1,34% στις 5.521 μονάδες.

Πρωταγωνιστούν στα κέρδη οι κλάδοι τραπεζών-ασφαλειών, μετά την σύσταση της Morgan Stanley για ”αγορά” μετοχών του κλάδου. Κέρδη 2,4% αποκομίζει η Axa και 1,2% η Credit Suisse Group. Η μετοχή της BNP Paribas ανακάμπτει 1,7% και της βρετανικής HBOS 1,2%.

Η Syngenta ενισχύεται 0,9% μετά την αναβάμιση της σύστασης της Lehman Brothers για την μετοχή της.

Η Imperial Chemical Industries κερδίζει 3,1% μετά από δημοσίευμα των Financial Times ότι αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς από την Akzo Nobel καθώς και ότι η Henkel θα εξαγοράσει τον αμερικανικό βραχίονα της βρετανικής εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v