Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμφανίστηκαν αγοραστές στις ευρωαγορές

Επιτυχή προσπάθεια σταθεροποίησης καταβάλλουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την αποτυχία των ασιατικών αγορών να ακολουθήσουν το ”ράλι της τελευταίας ώρας” που εκδηλώθηκε στη Wall Street. Επενδυτές προχωρούν σε επιλεκτικές αγορές μετοχών στις καλύτερες τιμές που δημιούργησε η πρόσφατη κατρακύλα, αλλά οπωσδήποτε οι διαθέσεις παραμένουν επιφυλακτικές.

Επιτυχή προσπάθεια σταθεροποίησης καταβάλλουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την αποτυχία των ασιατικών αγορών να ακολουθήσουν το ”ράλι της τελευταίας ώρας” που εκδηλώθηκε στη Wall Street.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,55% στις 5.891 μονάδες και ο CAC 0,14% στις 5.273 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,38% στις 7.312 μονάδες.

Επενδυτές προχωρούν σε επιλεκτικές αγορές μετοχών στις καλύτερες τιμές που δημιούργησε η πρόσφατη κατρακύλα, αλλά πάντως η νευρικότητα εξακολουθεί να χαρακτηρίζει το κλίμα, καθώς εκτυλίσσεται η κρίση ρευστότητας στο διεθνές σύστημα.

Νωρίτερα ο δείκτης Nikkei, η αγορά του Χονγκ Κονγκ και ορισμένα ακόμη ασιατικά χρηματιστήρια σφυροκοπήθηκαν εξαιτίας της ανατίμησης του γεν, καθώς οι επενδυτές ”μαζεύονται” από τις ριψοκίνδυνες επενδύσεις που χρηματοδότησαν με δάνεια στο ιαπωνικό νόμισμα.

Η ING υποχωρεί 1,5% και η BASF 2,8%. Η BHP διολισθαίνει 2,3% και η Rio Tinto 2,2%, καθώς ο χαλκός και ο ψευδάργυρος διολίσθησαν στην αγορά της Σαγκάης έως το limit down του 4%.

Σε ”βύθιση” βρέθηκαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης και οι αγορές της Λ. Αμερικής, οι οποίες ακολούθησαν τη γενικότερη πορεία των μετοχικών αξιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Bovespa στη Βραζιλία έφθασε να υποχωρεί έως 8,8%, για να κλείσει τη συνεδρίαση με απώλειες 2,6%. Στο 4,73% η πτώση για τον δείκτη Merval της Αργεντινής, ενώ στο -6,9% αποδυναμώθηκε το χρηματιστήριο του Περού, σαφώς και εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού που χτύπησε τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v