Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυνηγούν ευκαιρίες λόγω κρίσης τα private-equity

Η KKR, η PAI Partners και η Carlyle Group περιλαμβάνονται στις πάνω από 50 εταιρίες private-equity που ζητούν να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 52 δισ. δολάρια για κεφάλαια ευρωπαϊκών μοχλευμένων εξαγορών, καθώς η κρίση μειώνει τις τιμές των εταιριιών που θέλουν να αγοράσουν.

Κυνηγούν ευκαιρίες λόγω κρίσης τα private-equity
Η Kohlberg Kravis Roberts, η PAI Partners και η Carlyle Group περιλαμβάνονται στις πάνω από 50 εταιρίες private-equity που ζητούν να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 52 δισ. δολάρια για κεφάλαια ευρωπαϊκών μοχλευμένων εξαγορών, αψηφώντας τις πρόσφατες δυσκολίες που επικρατούν στις πιστωτικές αγορές.

Πολλές δημοπρασίες από μεγάλες επιχειρήσεις που αναμενοταν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον κεφαλαίων buy-out, έχουν αναβληθεί, όπως η πώληση της αμερικανικής επιχείρησης Schweppes από την Cadbury και η πώληση της Virgin Media.

Μολονότι η διαδικασία έχει επιβραδυνθεί κάπως, οι μεγάλες επιχειρήσεις buy-out εμφανίζονται ακόμη πιο ”έτοιμες” για επενδύσεις, περιμένοντας μεγάλες ευκαιρίες στην αγορά, καθώς η κρίση μειώνει τις τιμές των εταιριιών που θέλουν να αγοράσουν.

Παρατηρητές αναφέρουν στους Financial Times ότι οι διαθέσεις επενδύσεων σε κεφάλαια μοχλευμένων εξαγορών από μακρπρόθεσμους επενδυτές, όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρίες, αυξάνεται.

Η KKR ζητεί να συγκεντρώσει τουλάχιστον 7,7 δισ. ευρώ για το νέο κεφάλαιο ευρωπαϊκών buy-out. Η Carlyle επιδιώκει 5 δισ. ευρώ για το τρίτο ευρωπαϊκό της κεφάλαιο, ενώ η Lion Capital και η Barclays Private Equity ζητούν 2 δισ. ευρώ έκαστη. Η CVC Capital Partners αναμένεται να επιδιώξει επιπλέον 10-15 δισ. ευρώ στη φετινή χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v