Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές

Διατηρείται το θετικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές μετοχές μετά και την αναβάθμιση του κλάδου χρηματοοικονομικών ομίλων από τη Lehman Brothers, ενώ σε τροχιά ενίσχυσης και οι όμιλοι εκμετάλλευσης μεταλλείων μετά την ανάκαμψη στις τιμές μετάλλων. Κοντά στο 1% η μέση άνοδος για τους βασικούς δείκτες.

Διατηρείται το θετικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές μετοχές μετά και την αναβάθμιση του κλάδου χρηματοοικονομικών ομίλων από τη Lehman Brothers, ενώ σε τροχιά ενίσχυσης και οι όμιλοι εκμετάλλευσης μεταλλείων μετά την ανάκαμψη στις τιμές μετάλλων.

Μετοχές όπως αυτές των τραπεζικών ομίλων UBS (1,2%) και Prudential (1,3%) βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της ανόδου –βοηθώντας και τον κλάδο στο σύνολό του να καλύψει μέρος των υψηλών απωλειών κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων– ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων όπως οι BHP Billiton (3,8%) και Rio Tinto (2,3%).

”Εξακολουθούμε να διατηρούμε θετική στάση έναντι στις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων”, σημειώνει με τη σειρά του και ο κ. Philippe Gijsels, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της Fortis Global Markets. ”Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι διαπραγματεύονται με σημαντικό discount”. Σημειώνεται ότι η Lehman Brothers αναβάθμισε σε ”overweight” από ”neutral” τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων.

Στο 0,8% η άνοδος για τον ευρύτερο ευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, ενώ στο 0,50% διαμορφώνονται τα κέρδη για τον Stoxx 50.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τον FTSE 100 να διευρύνει τα κέρδη του στο 1,59%. Άνοδος στο 1,50% για τον CAC, ενώ πλησίον του 0,91% ενισχύεται ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v