Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή ευρωαγορών στα ”κόκκινα” εν όψει Wall

Οι επιλεκτικές αγορές τραπεζών κυρίως στήριξαν σε θετικά πρόσημα τους περισσότερους ευρωπαϊκούς δείκτες το πρωί, αλλά η αστάθεια επιστρέφει καθώς τα futures προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τη Wall Street.

Οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προχώρησαν σε επιλεκτικές αγορές τίτλων που υποχώρησαν σε φθηνότερα επίπεδα μετά την κρίση, οδηγώντας σε θετικά πρόσημα τους περισσότερους βασικούς δείκτες της ηπείρου, αλλά η αστάθεια επέστρεψε το μεσημέρι, καθώς τα futures προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τη Wall Street.

Έπειτα από τρεις συνεδριάσεις διαδοχικών απωλειών, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υπό την ”καθοδήγηση” τραπεζών και εταιριών χρηματοπιστωτικών εταιριών ενισχύθηκαν μέχρι το μεσημέρι σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά το μεσημέρι ο δείκτης FTSE υποχωρεί ελαφρά στις 5.856 μονάδες, ο CAC 0,09% στις 5.260 μονάδες και ο DAX υποχωρεί 0,26% στις 7.250 μονάδες.

Ο δείκτης Stoxx 600 έχει υποχωρήσει 2% αυτή την εβδομάδα, στην πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα πτώσης, εξαιτίας ανησυχιών για τις επιπτώσεις της κρίσης των αμερικανικών στεγαστικών δανείων στα εταιρικά κέρδη και στην ευρύτερη οικονομία. Το βαρόμετρο έχει ”πέσει” 11% από το υψηλό 6,5 ετών την 1η Ιουνίου.

Οι τράπεζες, που σφυροκοπήθηκαν από την κρίση, έχουν την καλύτερη εμφάνιση μεταξύ των 18 κλαδικών δεικτών του Stoxx 600.

Αναλυτές τονίζουν ότι ”μέσα στη χρηματιστηριακή δίνη οι τιμές πέφτουν αδιακρίτως και τότε πρέπει να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένες μετοχές με μακροπρόθεσμη δυνατότητα ανάπτυξης και να αγοράσουμε περισσότερα χαρτιά”, όπως δηλώνει χρηματιστής στο Bloomberg.

Η Societe Generale ενισχύεται 3,7%, η Capitalia 2,2% και η ABN Amro 3%. Η Invesco κερδίζει 4,3% και η Unibail, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό real estate investment trust, εκτινάσσεται 5,3%.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Θα ανακοινωθεί ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v