Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερά σε ανοδική τροχιά οι ευρωαγορές (upd)

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές, στηριζόμενες κατά κύριο λόγο στην αναμονή νέων μειώσεων επιτοκίων από τη Fed, κίνηση η οποία θα βοηθήσει στην επαναφορά σε ”ομαλά επίπεδα” της ρευστότητας. Στο 0,50% η άνοδος για τον DAX.

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές, στηριζόμενες κατά κύριο λόγο στην αναμονή νέων μειώσεων επιτοκίων από τη Fed, κίνηση η οποία θα βοηθήσει στην επαναφορά σε ”ομαλά επίπεδα” της ρευστότητας.

Σημαντικά τα κέρδη για τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων με Societe Generale (0,8%) και Man Group (4,4%) να ξεχωρίζουν, ενώ στο ίδιο ”μήκος κύματος” και οι μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών μετά την αναβάθμιση της σύστασής τους από την Credit Suisse. Ισχυρή άνοδος και για τη μετοχή της BHP Billiton (2,1%), η οποία ικανοποίησε με τα οικονομικά αποτελέσματα β’ εξαμήνου.

”Η ιδέα που…εξιτάρει τις αγορές δεν είναι ότι η Fed απλά θα μειώσει τα επιτόκια. Είναι ότι η μείωση θα είναι μεγαλύτερη απ’ ότι προβλέπουν ακόμη και οι πλέον αισιόδοξοι”, υποστηρίζει ο Jacques-Antoine Bretteil, διαχειριστής κεφαλαίων στην International Capital Gestion.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των βασικών δεικτών της Ευρώπης, ο DAX σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,50%, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,92%. Διαθέσεις για ράλι στη γαλλική αγορά, όπου ο CAC κερδίζει 1,04%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v