Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό τραπεζικών πιέσεων οι ευρωαγορές (upd)

Επιστροφή σε αρνητικό πρόσημο για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων να βρίσκονται εκ νέου στην ”αιχμή” των πιέσεων, μετά και την αποκάλυψη τριών ακόμη ”θυμάτων” της δευτερογενούς αγοράς ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ. Στο 0,44% οι απώλειες για τον DAX.

Επιστροφή σε αρνητικό πρόσημο για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων να βρίσκονται εκ νέου στην ”αιχμή” των πιέσεων, μετά και την αποκάλυψη τριών ακόμη ”θυμάτων” της δευτερογενούς αγοράς ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών και η γερμανική, κρατική τράπεζα Landesbank Sachsen Girozentrale.

Στο 1,4% οι απώλειες για την BNP Paribas, με την Deutsche Bank να αποδυναμώνεται 0,9% και την ασφαλιστική AXA να υποχωρεί κατά 1%.

Παρά, πάντως, τις ισχυρές πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο, οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες κατορθώνουν να ”συγκρατήσουν” τις απώλειές τους, σε σχετικά ”λογικά” επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα υποχώρηση 0,44% σημειώνει ο DAX, με τον CAC να ακολουθεί κατά πόδας και να αποδυναμώνεται 0,43%. Στο 0,28% οι απώλειες για τον FTSE 100.

Εν γένει οι ευρωπαϊκές αγορές μοιάζουν να αναζητούν κατεύθυνση και ταυτόχρονα οι επενδυτές ”αγωνίζονται” να διατηρήσουν τις εύθραυστες ισορροπίες, μετά το εκτεταμένο sell-off που καταγράφηκε από τα τέλη Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι σε αυτό το διάστημα ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 600 έχει υποχωρήσει 9,8% σε σχέση με το υψηλό 6,5 ετών το οποίο είχε κατακτήσει την 1η Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v