Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαλυβουργίες-Buffett εμπνέουν Ευρώπη-Wall Street

Στροφή σε θετικό πρόσημο για τις ευρωπαϊκές αγορές με την στήριξη να προέρχεται από τις μετοχές χαλυβουργιών, καθώς η Credit Suisse προχώρησε σε αναβάθμιση του κλάδου. Παράλληλα το διαφαινόμενο ενδιαφέρον του Warren Buffett για την Countrywide Financial, στηρίζει και τα futures της Wall Street.

Στροφή σε θετικό πρόσημο για τις ευρωπαϊκές αγορές με την στήριξη να προέρχεται από τις μετοχές χαλυβουργιών, καθώς η Credit Suisse προχώρησε σε αναβάθμιση του κλάδου.

Κέρδη 2,4% για την Arcelor Mittal αλλά και 2,7% για την σουηδική χαλυβουργία SSAB, των οποίων η πορεία μοιάζει να ”καλύπτει” σε υψηλό ποσοστό τις συνεχιζόμενες απώλειες για τον κλάδο χρηματοοικονομικών ομίλων.

Ανοδική στροφή και για τα futures της Wall Street, καθώς το δημοσίευμα της Wall Street Journal για ενδεχόμενη εξαγορά μεριδίου της Countrywide Financial από τον Warren Buffett, επαναφέρει ”μέρος” της επενδυτικής αισιοδοξίας.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους ο DAX ενισχύεται 0,72%, με τον CAC να σημειώνει κέρδη 0,64% και την άνοδο για τον FTSE 100 να αγγίζει το 0,28%.

Θετικό προμηνύεται το ξεκίνημα για την Wall Street, με τα futures του Dow Jones να υποδεικνύουν ενίσχυση του δείκτη κατά 39 μονάδες, τον Nasdaq να καταγράφει άνοδο πλησίον των 3,50 μονάδων και τον S&P 500 στις έξι μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v