Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα deals οδηγούν υψηλότερα ευρωαγορές και Wall

Η ιδιαίτερα θετική πορεία μετοχών μεταλλευτικών ομίλων, καθώς και χρηματοοικονομικών εταιριών οδηγεί σταθερά σε τροχιά ανόδου τις ευρωπαϊκές μετοχές. Με θετικό πρόσημο κινούνται και τα futures της Wall Street. Στο 0,63% τα κέρδη για DAX.

Η ιδιαίτερα θετική πορεία μετοχών μεταλλευτικών ομίλων, καθώς και χρηματοοικονομικών εταιριών οδηγεί σταθερά σε τροχιά ανόδου τις ευρωπαϊκές μετοχές. Με θετικό πρόσημο κινούνται και τα futures της Wall Street, μετά και τη διαφαινόμενη συγχώνευση δύο κορυφαίων αμερικανικών online χρηματιστηριακών εταιριών.

Κέρδη 1,4% για τη μετοχή της Societe Generale και στο 3,3% γι’ αυτή της Man Group. Η σχεδόν απόλυτη ικανοποίηση από τα κέρδη β΄ εξαμήνου της BHP Billiton οδηγεί τη μετοχή του κορυφαίου μεταλλευτικού ομίλου σε άνοδο της τάξης του 3,7%.

Σε αυτό το περιβάλλον ο DAX διευρύνει τα κέρδη του στο 0,87%, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,03% και τη γαλλική χρηματαγορά να παραμένει σε τροχιά ράλι, με τον CAC να καταγράφει άνοδο 1,42%.

Ανοδική αναμένεται ότι θα είναι η πορεία της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση –απουσία και οποιασδήποτε ανακοίνωσης μακροοικονομικών δεδομένων–, με τα futures του Dow Jones να υποδεικνύουν άνοδο 88 μονάδων. Στις 11,70 μονάδες τα κέρδη για τον S&P 500 και πλησίον των 10,75 μονάδων για τον Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v