Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ανάκαμψη καλά κρατεί στις ευρωαγορές (upd)

Συνεχίζουν την ”σθεναρή” πορεία ανόδου οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές τραπεζικών ομίλων να βρίσκονται, για μία ακόμη φορά, στην κορυφή της ανοδικής αντίδρασης. Η απόφαση της Bank of America να προχωρήσει σε ”ένεση ρευστού” 2 δισ. δολαρίων στην Countrywide, φαίνεται να πείθει τους επενδυτές ότι ”τα χειρότερα πέρασαν” για την αμερικανική αγορά ακινήτων αλλά και για την ρευστότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο 0,88% η άνοδος για DAX.

Συνεχίζουν την ”σθεναρή” πορεία ανόδου οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές τραπεζικών ομίλων να βρίσκονται, για μία ακόμη φορά, στην κορυφή της ανοδικής αντίδρασης. Η απόφαση της Bank of America να προχωρήσει σε ”ένεση ρευστού” 2 δισ. δολαρίων στην Countrywide, φαίνεται να πείθει τους επενδυτές ότι ”τα χειρότερα πέρασαν” για την αμερικανική αγορά ακινήτων αλλά και για την ρευστότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

”Η κίνηση της Bank of America αποτελεί απόδειξη εμπιστοσύνης”, σημειώνει ο Simon Carter, διαχειριστής κεφαλαίων της Aegon Asset Management και προσθέτει ”αυτή τη στιγμή τα προβλήματα στη δευτερογενή αγορά ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ μοιάζουν να χαλαρώνουν. Τάση που σαφώς ευνοεί τις επενδυτικές διαθέσεις”.

Κέρδη 2% για Barclays, στο 1,8% για την Societe Generale, ενώ σε ανάλογη πορεία σχεδόν το σύνολο των μετοχών ευρωπαϊκών χρηματοοικονομικών ομίλων. Στο 3,1% η άνοδος για την Holcim, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου, ενώ στο 2% κυμαίνεται η άνοδος για BHP Billiton.

Σε αυτό το περιβάλλον ο DAX καταγράφει άνοδο 0,88%, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 1,28% και τον CAC να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,09%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v