Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχονολογική στήριξη στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, με εξαίρεση την Κίνα, στηριζόμενες κατά κύριο λόγο σε μετοχές τεχνολογικών εταιρειών, μετά και την επιστροφή της Wall Street σε ανοδική πορεία.

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, με μοναδική εξαίρεση την Κίνα, καθώς η τεχνολογία στήριξε τις διαθέσεις των επενδυτών για αγορές. Η τεχνολογική στήριξη κατέφθασε μετά την πρόβλεψη της Sony ότι οι ζημίες της θα είναι χαμηλότερες των προβλέψεων της αγοράς.

Άνοδος υψηλότερη του 5% για τον τίτλο της Sony, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκε, σχεδόν, το σύνολο του τεχνολογικού κλάδου επί ασιατικού εδάφους. Σε θετική τροχιά βρέθηκαν και οι τράπεζες με την HSBC να κινείται 3,9% υψηλότερα και την Tokio Marine Holdings να σημειώνει κέρδη 5%.

Στο 1,8% η άνοδος για τον εύρυτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον Nikkei να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,88%. Ενίσχυση 1,84% για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας, ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους Hang Seng και Kospi να ενισχύονται 1,84% και 0,78% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα πιέσεις, αν και αρκετά ήπιες, σημειώθηκαν στην κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να κινείται 0,45% χαμηλότερα.

Διακοπή στο πτωτικό σερί για την Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς ο Dow Jones έκλεισε στις 8.330,13 μονάδες ενισχυμένος 0,55%, ο Nasdaq με άνοδο 1,5%, στις 1.689,21 μονάδες και ο S&P 500 υψηλότερα 1,03% στις 893,06 μονάδες.

Θετική πορεία ακολουθούν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με το DAX 30 να ενισχύεται 0,2%, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,4% και τον CAC 40 να κινείται 0,3% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v