Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος με ελπίδες για ανάκαμψη

Ήπια ανοδικά κινήθηκαν οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται πρόθυμοι να πιστέψουν ότι η ανάκαμψη βρίσκεται προ των πυλών. Κέρδη 0,4% για Nikkei, υψηλότερα του 1% για Κίνα.

Σε θετική τροχιά οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές μοιάζουν, όλο και περισσότερο να πιστεύουν, ότι το χειρότερο για οικονομία και επιχειρήσεις έχει περάσει. Παρά ταύτα δεν προχωρούν σε αθρόες αγορές μετοχών, αλλά διατηρούν την "αυτοσυγκράτησή" τους.

Ισχυρά κέρδη 12% για τη μετοχή της Olympus, καθώς προέβλεψε ότι θα "επιστρέψει" σε κερδοφόρα πορεία, μετά από αρκετά χρόνια, με την Nissan Motor να ενισχύεται 6,5% λόγω πρόβλεψης χμηλότερων ζημιών σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ανάλογη εικόνα ισχυρής ανόδου και για τον πετρελαϊκό κλάδο -στον απόηχο της διαμόρφωσης του αμερικανικού αργού υψηλότερα από τα 60 δολάρια- με την κινεζική Cnoo να σημειώνει κέρδη της τάξης του 6,9%.

Άνοδος 0,6% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον Nikkei να ενισχύεται 0,45% και τον κινεζικό Shanghai Composite να κινείται υψηλότερα του 1%.

Σε θετική τροχιά οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να σημειώνουν κέρδη 0,65% και 0,78% αντίστοιχα, ενώ πιέσεις ασκήθηκαν στην αγορά της Αυστραλίας, όπου ο δείκτης ASX υποχώρησε πλησίον του 0,54%.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Ενίσχυση 0,8% για τον DAX 30, πλησίον του 0,7% για τον FTSE 100, ενώ κατά 0,8% υψηλότερα κινείται και ο CAC 40.

Με μικρά πρόσημα κινήθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε στις 8.469,11 μονάδες με κέρδη 0,6%, ο Nasdaq με πτώση 0,88%, στις 1.715,92 μονάδες και ο S&P 500 χαμηλότερα 0,10% στις 908,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v