Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, μετά την απόφαση-έκπληξη της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να προχωρήσει σε υποτίμηση του γουάν κατά περίπου 2%. Ωστόσο, προς το τέλος των συνεδριάσεων, οι απώλειες περιορίστηκαν, ενώ οι αγορές της Κίνας, που υποχωρούσαν έως και 1%, γυρίζουν σε θετικό έδαφος.
Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν οι μετοχές του αεροπορικού και πετρελαϊκού κλάδου, καθώς η υποτίμηση απειλεί να αυξήσει τα κόστη καυσίμων, ενώ αντιθέτως ανοδικά κινούνται οι μετοχές εξαγωγικών εταιρειών.
Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας έχασε τα αρχικά του κέρδη, καταγράφοντας πτώση 0,9% και υποχώρηση στο χαμηλότερο επίπεδο ενάμισι έτους, μετά την ανακοίνωση της υποτίμησης. Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος δείκτης έχει υποχωρήσει κατά περισσότερο από 16% έναντι του υψηλού που είχε αγγίξει τον Απρίλιο.
Με απώλειες 0,42% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.720 μονάδες, πτώση 0,58% για τον δείκτη ASX στις 5.473 μονάδες, 0,82% για τον δείκτη Kospi στις 1.986 μονάδες.
Στους κινεζικούς δείκτες οι απώλειες περιορίζονται, με τη Σαγκάη μάλιστα να "γυρίζει" σε θετικό έδαφος. Έτσι, ο Shanghai Composite από απώλειες περίπου 1% καταγράφει τώρα κέρδη 0,28% στις 3.939 μονάδες, ενώ μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" κυμαίνεται ο δείκτης CSI στις 4.087 μονάδες. Κέρδη 0,79% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 24.712 μονάδες.
Εν τω μεταξύ, η απόφαση για την υποτίμηση του γουάν δημιούργησε αρνητικό κλίμα στα ασιατικά νομίσματα, με το γουάν να υποχωρεί κατά 1,6% έναντι του δολαρίου, ενώ σε πολυετή χαμηλά υποχώρησαν τα νομίσματα της Ταϊλάνδης, της Σιγκαπούρης, των Φιλιππίνων και της Κορέας.