Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι νέες ενέργειες των αρμόδιων κινεζικών αρχών για θωράκιση της αγοράς δίνουν ώθηση στα χρηματιστήρια της περιοχής. Μικτή η εικόνα στα υπόλοιπα χρηματιστήρια, μετά και την χθεσινή πτώση της Wall.

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ασιατικές αγορές, με τα κινεζικά χρηματιστήρια να σημειώνουν κέρδη μετά τις νέες κινήσεις των αρμόδιων αρχών για προστασία της αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα χρηματιστήρια επηρεάζονται από την χθεσινή υποχώρηση της Wall Street.

Χθες οι χρηματιστηριακές αρχές ανακοίνωσαν νέους, αυστηρότερους κανόνες για το short selling, που μεταξύ άλλων απαγορεύουν τον δανεισμό και την επαναπληρωμή μετοχών την ίδια ημέρα. 

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν οριακά υψηλότερα, ενώ με πτώση 0,14% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.520 μονάδες. 

Ο δείκτης Hang Seng γύρισε οριακά σε θετικό πεδίο και στις 24.428 μονάδες, ο δείκτης ASX έκλεισε με κέρδη 0,31% στις 5.681,9 μονάδες και ο δείκτης Kospi στις 2.027 μονάδες (+0,97%). 

Μίνι ράλι για Shanghai Composite και CSI λίγο πριν τη λήξη των συνεδριάσεών τους, με τους δείκτες να ενισχύονται κατά 3,67% και 3,09% στις 3.755 μονάδες και 3.947 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v