Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται η νευρικότητα στις κινεζικές αγορές

Η σειρά μέτρων που εξαγγέλλουν οι αρμόδιες αρχές του Πεκίνου δεν φαίνεται να καθησυχάζουν τους επενδυτές, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε κλοιό πιέσεων τα χρηματιστήρια της Κίνας. Σε θετικό έδαφος το Τόκιο.

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις κινεζικές μετοχές να καταγράφουν εκ νέου πτώση, παρά την δέσμευση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να σταθεροποιήσει τις προσδοκίες για την αγορά, ενώ οι επενδυτές έδειξαν να αδιαφορούν και για έρευνα που έδειξε ότι η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών επιταχύνθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι οι βασικοί κινεζικοί δείκτες έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 25% από τα μέσα Ιουνίου με αποτέλεσμα να έχει πληγεί η επενδυτική εμπιστοσύνη, ακόμα και μετά τη σειρά πρωτοφανών μέτρων που έχει λάβει τις τελευταίες εβδομάδες το Πεκίνο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύεται κατά 0,38%, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 0,67%, ενώ υψηλότερα κατά 0,27% κινείται ο δείκτης Hang Seng και κατά 0,12% ο δείκτης Kospi.

Αντιθέτως, χαμηλότερα κατά 0,69% διαμορφώνεται ο δείκτης ASX, ενώ απώλειες 1,7% καταγράφει ο δείκτης CSI και 1,5% ο Shanghai Composite.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v