Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα τα χρηματιστήρια της Κίνας

Στις επόμενες κινήσεις του Πεκίνου σε ό,τι αφορά στα μέτρα προστασίας των αγορών αλλά και στα στοιχεία που ανακοινώνονται για την απασχόληση στις ΗΠΑ, στραμμένη η προσοχή των επενδυτών.

Μικτή η εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις αγορές της Κίνας να κινούνται ανοδικά και τους επενδυτές να αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του Πεκίνου ως προς τα μέτρα που επέβαλε για την προστασία της αγοράς.

Νωρίτερα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της, ενώ διατήρησε αμετάβλητη την εκτίμησή της για μέτρια ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας, αναμένοντας αύξηση του πληθωρισμού προς το 2%.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στις ΗΠΑ, όπου αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για την απασχόληση, τα οποία ενδέχεται να στηρίξουν την κίνηση της Fed για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2% -καταγράφοντας απώλειες 1,5% στην εβδομάδα-, ενώ υψηλότερα κατά 0,29% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.724,56 μονάδες.

Απώλειες 2,28% για τον δείκτη ASX στις 5.472,3 μονάδες και 0,15% για τον δείκτη Kospi στις 2.010 μονάδες.

Στο 0,76% περιορίζονται τα κέρδη για τον δείκτη Hang Seng στις 24.560 μονάδες, στο 1,44% για τον Shanghai Composite (3.714 μονάδες) και στο 1,18% για τον CSI στις 3.877 μονάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v