Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Οι προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο προβληματίζουν τις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να ανησυχούν πως ενδέχεται να δημιουργηθούν δυσκολίες σε ορισμένες αναδυόμενες οικονομίες. Περιορίζονται οι απώλειες στην Κίνα, κέρδη για το Τόκιο.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις περισσότερες ασιατικές αγορές, με το δολάριο να παραμένει ισχυρό μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον αμερικανικό τομέα των υπηρεσιών, ενώ τα σχόλια διοικητή της Fed τόνωσαν την εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομία, ενδυναμώνοντας τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν πως η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, που εδώ και μια δεκαετία παραμένουν μηδενικά, ενδέχεται να δημιουργήσουν δυσκολίες σε ορισμένες αναδυόμενες οικονομίες και σε εταιρείες που θεωρούσαν δεδομένη τη χρηματοδότηση με φθηνά δολάρια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6%, ενώ αντιθέτως κέρδη 0,7% καταγράφει ο δείκτης Nikkei.

Πτώση 1,25% για τον δείκτη ASX, 0,53% για τον Hang Seng, 0,83% για τον Kospi. Στο 0,46% και 0,23% περιορίζονται οι απώλειες για τους δείκτες Shanghai Composite και CSI.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v