Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ράλι στα κινεζικά χρηματιστήρια

Οι προσδοκίες των επενδυτών για νέες παρεμβάσεις από τις αρμόδιες κινεζικές αρχές δίνουν νέα ώθηση στα χρηματιστήρια της περιοχής, ωστόσο οι ασιατικές αγορές συνεχίζουν να κινούνται κοντά στο χαμηλό ενάμισι έτους, με "βαρίδι" την κινεζική επιβράδυνση.

Τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη του τελευταίου μήνα κατέγραψαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, καθώς οι traders προσδοκούν ότι το Πεκίνο θα συνεχίσει να ανακοινώνει μέτρα για στήριξη της κινεζικής χρηματιστηριακής αγοράς.

Ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη 4,93% στις 3.928 μονάδες και ο δείκτης CSI υψηλότερα κατά 4,54% στις 4.084 μονάδες.

Την Παρασκευή, η αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε πως ζήτησε από τις κινεζικές χρηματιστηριακές και τους fund managers να βοηθήσουν ώστε να σταθεροποιηθεί η αγορά, η οποία έχει υποχωρήσει χοντρικά κατά 25% από το peak του Ιουνίου.

Το Σαββατοκύριακο η Κίνα ανακοίνωσε στοιχεία για τις εξαγωγές, οι οποίες κατέγραψαν πτώση 8,3% τον Ιούλιο έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα, με τις εισαγωγές να μειώνονται κατά 8,1%.

Τα απογοητευτικά αυτά στοιχεία δημιούργησαν μεν αρνητικό κλίμα, με τις ασιατικές αγορές να παραμένουν κοντά σε χαμηλό ενάμισι έτους, ωστόσο ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι το Πεκίνο ενδέχεται να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 0,41% στις 20.808,69 μονάδες, ο δείκτης ASX υψηλότερα κατά 0,6% στις 5.504,9 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,13% διαμορφώνονταν ο δείκτης Hang Seng στις 24.521 μονάδες και κατά 0,35% ο δείκτης Kospi στις 2.003 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v