Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τριών εβδομάδων η Ασία

Ισχυρή άνοδος για τους περισσότερους δείκτες. Αισιοδοξία από την πρώτη συνάντηση Ομπάμα- Ρεπουμπλικανών. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Ξεχωρίζει η Westpac Banking μετά το deal με τη Lloyds Banking Group.

Ισχυρή άνοδο και μάλιστα σε υψηλό τριών εβδομάδων καταγράφουν οι ασιατικές αγορές καθώς τα μηνύματα από την πρώτη συνάντηση Ομπάμα- Ρεπουμπλικάνων για την αποφυγή της αμερικανικής χρεοκοπίας ήταν θετικά.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,48% στις 14.404 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,31% στις 23.250 μονάδες. Ο κορεατικός Kοspi έκλεισε με κέρδη 1,17% στις 2024 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX υψηλότερα κατά 1,6% στις 5228 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,59% στις 2225 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,55% στις 2467 μονάδες.

Τόσο από το στρατόπεδο του Μπαράκ Ομπάμα όσο και από εκείνο των Ρεπουμπλικανών, έγινε λόγος για μία καλή πρώτη συνάντηση, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά, στα 98,39 γεν μετά την ισχυρή ανάκαμψη που κατέγραψε χθες κατά 0,8%.

Οι αναλυτές πάντως, επισημαίνουν πως οι κινήσεις στις ασιατικές αγορές ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες καθώς οι επενδυτές κλείνουν θέσεις ενόψει της αργίας τη Δευτέρα σε Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ.

Η μετοχή της Toyota ενισχύεται κατά 0,8%, ενώ ξεχωρίζει η Westpac Banking με κέρδη 2,4%, καθώς προχωρά στην εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Lloyds Banking Group στην Αυστραλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v