Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Σε κλοιό πιέσεων οι περισσότεροι δείκτες καθώς παρατείνεται το αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον. Ξεχωρίζει το Τόκιο με άνοδο 1,12%. Στήριξη στις ιαπωνικές μετοχές από τη νέα υποχώρηση του γεν. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι εξαγωγικές.

Πτωτικά κινούνται οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες με την εξαίρεση της ιαπωνικής αγοράς που ευνοείται από την αποδυνάμωση του γεν. Το παρατεταμένο κυβερνητικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ και οι καταληκτικές προθεσμίες που πλησιάζουν απειλητικά δημιουργούν κλίμα έντονης νευρικότητας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,12% στις 14.194 μονάδες. Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε κατά 0,5% έναντι του δολαρίου στα 97,64 γεν, εξέλιξη που ευνόησε σημαντικά τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Mazda ενισχύεται κατά 2,7%.

Στο Χονγκ Κονγκ όμως, ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,84% στις 22840 μονάδες, ο κορεατικός Kospi έκλεισε με οριακές απώλειες 0,07% στις 2001 μονάδες και ο αυστραλιανός ΑSX κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,1% στις 5146 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,71% στις 2196 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,74% στις 2435 μονάδες.

Στο στόχαστρο βρέθηκε η μετοχή της BHP Biliton με απώλειες 1%.

«Είναι προφανές πως η αγορά εκτιμά ότι το αδιέξοδο στις ΗΠΑ θα αρθεί» δήλωσε ο Ντόναλντ Γουίλιαμς της Platypus Asset Management και συμπλήρωσε: «Παρόλα αυτά, νομίζω ότι μέχρις ότου υπάρξει λύση, η αβεβαιότητα θα συνεχίζεται και για αυτό θα έχουμε ευμετάβλητες αγορές και την επόμενη εβδομάδα»

Από την Ουάσιγκτον υπάρχει μία μικρή νότα αισιοδοξίας, καθώς έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί σήμερα με τους βουλευτές των Δημοκρατικών και αύριο με τους βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v