Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Νευρικότητα από το παρατεταμένο αδιέξοδο στις ΗΠΑ. Ισχυρά στοιχεία για την κινεζική οικονομία. Καλύπτει μέρος από το χαμένο έδαφος το δολάριο. Κλειστές οι αγορές σε Κίνα και Νότιο Κορέα.

Με τη νευρικότητα να διατηρείται λόγω του παρατεταμένου αδιεξόδου στο Κογκρέσο οι αγορές της Ασίας πραγματοποιούν διστακτικά βήματα παρά τα καθόλα ενθαρρυντικά στοιχεία από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακές απώλειες 0,09% στις 14.157 μονάδες με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται και στην αγορά συναλλάγματος. Το δολάριο κάλυψε μέρος από το χαμένο έδαφος έναντι του ιαπωνικού νομίσματος και τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 97,55 γεν έναντι 97,36 γεν την Τετάρτη.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,95% στις 23.202 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX καταγράφει άνοδο 0,33% στις 5232 μονάδες.

Η κορεατική αγορά όπως και τα χρηματιστήρια της Κίνας είναι κλειστά λόγω αργίας.

Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ και μη μεταποιητικό κλάδο της Κίνας ενισχύθηκε σε υψηλό 6μήνου, αγγίζοντας το Σεπτέμβριο το 55,4 από 53,9 τον προηγούμενο Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια ανάκαμψης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. «Η ανοδική κίνηση είναι ενθαρρυντική καθώς υποδεικνύει ότι ο κλάδος υπηρεσιών ανταποκρίνεται καλά στις πρόσφατες κυβερνητικές κινήσεις» εξηγει ο Άντριου Σάλιβαν, της Kim Eng.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v