Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στην Ασία-Κέρδη για το Nikkei

Ισχυρή άνοδος στο Τόκιο και σενάρια για επικείμενη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Προβληματισμός στις υπόλοιπες αγορές για τις εξελίξεις στο Κογκρέσο. Η προθεσμία της 17ης Οκτωβρίου και η προειδοποίηση από τον J.Lew.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές με το χρηματιστήριο του Τόκιο να ξεχωρίζει καθώς επανέρχονται τα σενάρια για μείωση της επιχειρηματικής φορολογίας. Ευρύτερα στην Ασία πάντως, επικρατεί κλίμα νευρικότητας με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ να προειδοποιεί ότι τα ρευστά διαθέσιμα της μεγαλύτερης οικονομία του πλανήτη αρκούν μέχρι τις 17 Οκτωβρίου εάν δεν υπάρξει συμφωνία στο Κογκρέσο για το όριο χρέους.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,22% στις 14.799 μονάδες. Το πρακτορείο Kyodo αναφέρει πως η κυβέρνηση Άμπε στην Ιαπωνία εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας επί των επιχειρηματικών κερδών ώστε να αντισταθμιστεί το βάρος από την αναμενόμενη αύξηση της φορολογίας επί των πωλήσεων – στο 8% από 5% μέχρι πρότινος. Επίσης, το χρηματιστήριο του Τόκιο στηρίχθηκε στην αποδυνάμωση του ιαπωνικού νομίσματος στα 98.67 γεν ανά δολάριο. 

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,10% στις 23185 μονάδες. Ο κορεατικός Kοspi καταγράφει άνοδο 0,43% στις 2006 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κέρδη 0,31% στις 5286 μονάδες. 

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,29% στις 2170 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,09% στις 2402 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και στις διαπραγματεύσεις για το όριο χρέους. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, J. Lew: «η αισιοδοξία των επενδυτών ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους, είναι λίγο μεγαλύτερη απ' όσο θα έπρεπε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v