Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Διχασμένες οι ασιατικές αγορές μετά το αρνητικό κλείσιμο στη Wall. Νευρικότητα καθώς το Κογκρέσο των ΗΠΑ καλείται να συμφωνήσει τον προϋπολογισμό με προθεσμία λίγων ημερών. Πρωταγωνίστρια η Tokyo Electron με άλμα 14% μετά το deal των $10 δισ.

Μικτή είναι η εικόνα στις χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας, καθώς η Wall Street κινήθηκε πτωτικά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, ενώ πλέον η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στο Κογκρέσο και στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό. 

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,76% στις 14.620 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng είναι αμετάβλητος στις 23.179 μονάδες. Ο κορεατικος Kospi έκλεισε με απώλειες 0,45% στις 1998 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX ξεχωρίζει με άνοδο 0,77% στις 5269 μονάδες. 

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,19% στις 2211 μονάδες και ο CSΙ 300 υποχωρεί κατά 0,07% στις 2442 μονάδες. 

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν προθεσμία μέχρι την 1η Οκτωβρίου να καταλήξουν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους και για το περιβόητο όριο χρέους. Το Κογκρέσο όμως, είναι βαθιά διχασμένο και οι αγορές θυμούνται την προηγούμενη αντίστοιχη διαδικασία διαπραγμάτευσης που έληξε χωρίς αποτέλεσμα. Επίσης, επικρατεί ευρύτερη σύγχυση αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις  της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες αρκετά στελέχη με δηλώσεις τους εκφράζουν αντικρουόμενες απόψεις για το πότε θα πρέπει να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση στα μέτρα αντισυμβατικής νομισματικής πολιτικής. 

Η προσοχή στράφηκε και στις εξελίξεις στο μέτωπο των συγχωνεύσεων και εξαγορών. Η είδηση της ημέρας ήταν η εξαγορά της Tokyo Electron από την αμερικανική Applied Materials έναντι 9,3 δισ. δολ. Η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρείας ημιαγωγών εκτινάχθηκε κατά 14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v