Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρενάρει το ράλι στις ασιατικές αγορές

Μικρές διορθωτικές κινήσεις στην Ασία μετά τα ισχυρά κέρδη της εβδομάδας. Κλειστές οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν και Κορέα. Αύξηση επιτοκίων στην Ινδία.

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά το χθεσινό μίνι ράλι που πυροδότησε η απόφαση της Fed να μην «πειράξει» το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,16% και ο αυστραλιανός ΑSX με πτώση 0,45% στις 5265 μονάδες.

Οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν και Νότιο Κορέα είναι κλειστές λόγω αργίας.

Επισημαίνεται πάντως, πως ο εβδομαδιαίος απολογισμός είναι καθ’ όλα θετικός για τις αναδυόμενες αγορές της Ασίας. Το θετικό κλίμα ξεκίνησε με την παραίτηση του Λόρενς Σάμερς από την κούρσα διαδοχής του Μπεν Μπερνάνκε στο τιμόνι της Fed. Την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξέπληξε άπαντες αποφασίζοντας να μην πειράξει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, οδηγώντας σε νέα ύψη τις ασιατικές αγορές. Για την εβδομάδα, το χρηματιστήριο της Ινδονησίας καταγράφει κέρδη 6,5% και της Ταϊλάνδης 5,7%.

Αιφνιδιάζοντας άπαντες πάντως, η κεντρική τράπεζα της Ινδίας προχώρησε σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης στο 7,5%. Παράλληλα όμως, κατήργησε κάποια από τα μέτρα που είχε υιοθετήσει τελευταία για την στήριξη του εθνικού της νομίσματος. Επίσης, η κεντρική τράπεζα προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τον πληθωρισμό για το 2013.

Ο δείκτης Sensex στην ινδική αγορά υποχωρεί κατά 2% με το άκουσμα της είδησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v