Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ασιατικές αγορές με άλμα 1,5% στο Τόκιο

Ανοδικά όλοι οι δείκτες. Ξεχωρίζει το Τόκιο με άνοδο 1,5%. Απομακρύνεται το ενδεχόμενο επέμβασης στη Συρία μετά τις δηλώσεις Ομπάμα. Μπαράζ στοιχείων για την Κίνα που ξεπερνούν τις προσδοκίες.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές καθώς η Ουάσιγκτον φαίνεται να βρίσκει τη δυνατότητα υποχώρησης στο θέμα της Συρίας, ενώ παράλληλα τα κινεζικά στοιχεία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο - όπου η θετική επίδραση από την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 είναι ακόμη αισθητή - ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,54% στις 14.423 μονάδες. Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,76% στις 22.923 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi σημείωσε κέρδη 0,98% στις 1994 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX άνοδο 0,38% στις 5198 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 0,62% στις 2226 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,6% στις 2455 μονάδες.

Τα κινεζικά στοιχεία για βιομηχανική παραγωγή και λιανικές πωλήσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες επιβεβαιώνοντας ότι, μετά από μία μακρά περίοδο επιβράδυνσης, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη ξαναβρίσκει το ρυθμό της.

Επίσης, με την υπαναχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος δηλώνει ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει τη ρωσική πρόταση για διεθνή έλεγχο των χημικών όπλων της Συρίας, φαίνεται πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v