Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στην Ασία

Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Πιέσεις στον ιαπωνικό κλάδο λιανικού εμπορίου. Τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση φορολογίας. Ανοδικά ο ενεργειακός κλάδος καθώς καλύπτει το χαμένο έδαφος το πετρέλαιο.

Επιφυλακτικές κινήσεις γίνονται στις ασιατικές αγορές με τον ενεργειακό κλάδο να ξεχωρίζει καθώς ανακάμπτει και η τιμή του μαύρου χρυσού μετά από τρεις ημέρες κάθετης πτώσης.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,26% στις 14.387 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,28% στις 23001 μονάδες. Σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,01% στις 2004 μονάδες ο κορεατικός Kospi ενώ ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με κέρδη 0,24% στις 5238 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,73% στις 2257 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,18% στις 2512 μονάδες.

Στην Ιαπωνική αγορά, η Inpex Corp ενισχύεται κατά 2,3% και η Petroleum Exploration κατά 0,9%, ενώ στην κινεζική αγορά, η PetroChina ενισχύεται κατά 1,5%.

Βουτιά 7% καταγράφει η μετοχή της Mitsubishi Motors καθώς δημοσίευμα της Nikkei αναφέρει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο δημόσιας προσφοράς μετοχών. Πτώση 6% καταγράφει και η μετοχή της Sharp καθώς δημοσιεύματα τη φέρουν να εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 2 δις. δολ.

Για τους επενδυτές στην ιαπωνική αγορά πάντως, το μείζον θέμα συζήτησης δεν είναι άλλο από την πρόθεση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε να προχωρήσει σε αύξηση της φορολογίας πωλήσεων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yomuri Shimbun, η κυβέρνηση του Τόκιο έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει, εξέλιξη που επέφερε πιέσεις στον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Η μετοχή της Takashimaya υποχωρεί κατά 1,3% και της J.Front Retailing κατά 1%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v