Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στην Ασία

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές μετά τα ισχυρά κέρδη της εβδομάδας. Τα μάτια στη Συρία αλλά και στη συνεδρίαση της Fed. Πιέσεις στις μεταλλευτικές και sell off στην τιμή του χρυσού.

Διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται στις ασιατικές αγορές μετά τα ισχυρά κέρδη της εβδομάδας που έφεραν μάλιστα την αυστραλιανή αγορά σε υψηλό 5 ετών.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,12% στις 14.404 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,56% στις 22826 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,49% στις 1994 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με πτώση 0,45% στις 5214 μονάδες. 

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,05% στις 2232 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,89% στις 2485 μονάδες.

Sell off καταγράφεται στην τιμή του χρυσού που πλέον έχει υποχωρήσει στα 1,326 δολ. ανά ουγκιά, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δηλώνει ότι το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία παραμένει στο τραπέζι, ενώ παράλληλα οι αγορές αναμένουν την επόμενη εβδομάδα το πρώτο βήμα μείωσης των αντισυμβατικών μέτρων από τη Fed. Έτσι, οι μεταλλευτικές εταιρείες βρίσκονται στο στόχαστρο των πιέσεων. Η Zhaojin Mining Industry  υποχωρεί κατά 6,7% και η Zijin Mining Group κατά 3,8%

Επίσης, δημοσίευμα της Nikkei φέρει τον πρόεδρο Ομπάμα να έχει ήδη καταλήξει ότι τα ηνία της Fed θα αναλάβει ο Λόρενς Σάμερς, ο οποίος στο παρελθόν έχει ταχθεί κατά της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v