Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Νευρικότητα στην Ασία καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις του Μπεν Μπερνάνκε για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Μικρές κινήσεις για δολάριο και γεν.

Έντονη νευρικότητα καταγράφεται στις ασιατικές αγορές λίγες ώρες πριν αποφασίσει η Fed εάν θα προχωρήσει στην πρώτη μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,35% στις 14.505 μονάδες, παίρνοντας την σκυτάλη από το θετικό κλείσιμο της Wall Street. «Οι επενδυτές στην Ιαπωνία ενθαρρύνονται από την σχετική ανθεκτικότητα που επιδεικνύει τόσο το δολάριο όσο και η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά» εξηγεί ο Κενίτσι Χιράνο της Tachibana Securities.

Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές όμως, οι χρηματιστηριακοί δείκτες ήταν παγωμένοι με τους επενδυτές να διστάζουν να τοποθετηθούν πριν τις ανακοινώσεις από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,03% στις 23188 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 0,39% στις 2005 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,28% στις 5230 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,31% στις 2192 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,17% στις 2431 μονάδες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Fed θα μειώσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης κατά 10 δισ. δολ. (από 85 δισ. δολ). Το δολάριο ενισχύεται οριακά έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 99,20 γεν έναντι 99,12 γεν την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v