Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές. Τα βλέμματα στραμμένα στη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά σήμερα. Οι αγορές αναμένουν το πρώτο βήμα tapering. Άλμα 40% στην Wing Hang Bank και σενάρια νέου deal.

Πιέσεις δέχονται οι ασιατικές αγορές ενόψει της συνεδρίασης της Fed που ξεκινά σήμερα. Απαντήσεις αναμένονται το βράδυ της Τετάρτης, αλλά αναλυτές και επενδυτές αναμένουν την πρώτη κίνηση του περιβόητου tapering, δηλαδή της μείωσης των αντισυμβατικών μέτρων με τα οποία η Fed πλημμύρισε την αγορά με ρευστότητα στον απόηχο της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Έτσι, στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,65% στις 14.311 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,41% στις 23.158 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,39% στις 2005 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με οριακή ενίσχυση 0,07% στις 5245 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,5% στις 2198 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,54% στις 2440 μονάδες.

Οι αναλυτές κάνουν επίσης λόγο και για διορθωτικές τάσεις από τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης. Η παραίτηση του Λόρενς Σάμερς από την κούρσα διαδοχής στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έδωσε ώθηση στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές τη Δευτέρα και μάλιστα σε υψηλά 5ετίας. Το επικρατέστερο φαβορί πλέον για τη διαδοχή του Μπεν Μπερνάνκε στο τιμόνι της Fed είναι η Τζάνετ Γέλεν, η οποία φαίνεται πως δεν είναι υπέρμαχος της ταχείας εξομάλυνσης στη νομισματική πολιτική.

Στο Χονγκ Κονγκ κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ξεχωρίζει η μετοχή της Wing Hang Bank με άλμα 40% καθώς ανακοινώθηκε ότι υπήρξε προσφορά για αγορά μεγάλου ποσοστού στην τράπεζα. Η είδηση ώθησε τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο με αποτέλεσμα η Dah Sing Banking Group να καταγράφει κέρδη 18,6%.

Το Τόκιο επηρεάστηκε αρνητικά από την ανάκαμψη του ιαπωνικού νομίσματος στα 99,21 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v