Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές. Ρευστοποιήσεις 2% στην Ιαπωνία, αλλά θετικό κλίμα στο Χονγκ Κονγκ. Που ποντάρουν αναλυτές και επενδυτές για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ. Τα βλέμματα και στην ΕΚΤ. Κλειστή η κινεζική αγορά λόγω αργίας.

Διχασμένες εμφανίζονται οι ασιατικές αγορές με το αδιέξοδο να συνεχίζεται στις ΗΠΑ και την αμερικανική κυβέρνηση να προχωρά στο κλείσιμο κεντρικών υπηρεσιών. Για τη Wall Street και τους περισσότερους αναλυτές, το βασικό σενάριο είναι πως πρόκειται για προσωρινό πρόβλημα, καθώς εκτιμάται ότι υπό το βάρος των πολιτικών πιέσεων, το Κογκρέσο θα καταλήξει σε κάποια συμβιβαστική λύση. Η νευρικότητα όμως, παραμένει ενόσω πλησιάζει και η προθεσμία για το όριο χρέους των ΗΠΑ. Η προσοχή στρέφεται και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που συνεδριάζει σήμερα, με την πλειονότητα των αναλυτών να εκτιμά πως το επιτόκιο του ευρώ θα μείνει αμετάβλητο.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 2,17% στις 14.170 μονάδες. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι βάσει τεχνικής ανάλυσης, η ιαπωνική αγορά είναι η πλέον υπεραγορασμένη στην Ασία και εκτιμούν ότι πρόκειται για ρευστοποιήσεις κερδών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,93% στις 23.072 μονάδες ξεπερνώντας το ψυχολογικό όριο των 23.000 μονάδων. Ο κορεατικός Kospi είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,03% στις 1999 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σημειώνει κέρδη 0,17% στις 5215 μονάδες.

Η κινεζική αγορά παραμένει κλειστή λόγω αργίας.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Samsung Electronics με κέρδη 3% καθώς ανακοίνωσε στόχους κερδοφορίας που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v