Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Έντονη νευρικότητα στα ασιατικά χρηματιστήρια με το βλέμμα στις ΗΠΑ. Ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου κατηγορεί το Κογκρέσο ότι παίζει με τη φωτιά. Αμετακίνητοι οι Ρεπουμπλικάνοι ενώ πλησιάζουν οι προθεσμίες. Πτωτικά δολάριο και πετρέλαιο. Ανεβαίνει ο χρυσός.

Η ψυχραιμία των αγορών φαίνεται πως σταδιακά εξαντλείται. Με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ να καταγγέλλει πως το Κογκρέσο παίζει με τη φωτιά και τους αναλυτές να προειδοποιούν για ύφεση μεγαλύτερη από εκείνη της Lehman Brothers, στις ασιατικές αγορές επικρατεί έντονη νευρικότητα. 

Μόλις 10 ημέρες απομένουν μέχρις ότου εξαντληθούν τα ρευστά διαθέσιμα των ΗΠΑ και κηρύξει πτώχευση η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Οι Ρεπουμπλικάνοι όμως, δια στόματος Τζακ Μπένερ δηλώνουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και αποφασισμένοι να μην στηρίξουν την άρση του ορίου χρέους.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,22% στις 13.853 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng  υποχωρεί κατά 0,53% στις 23015 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,13% στις 1994 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX χαμηλότερα κατά 0,ι87% στις 5160 μονάδες. 

Η κινεζική αγορά είναι κλειστή λόγω αργίας. 

Το δολάριο υποχωρεί κατά 0,3% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 97,15 γεν και κατά 0,1% έναντι του ευρώ στα 1,3568 δολ. Στ ην αγορά πετρελαίου η τιμή Brent υποχωρεί κατά 0,3% στα 109.10 δολ. ανά βαρέλι. 

Η τιμή του χρυσού (το κατεξοχήν καταφύγιο των επενδυτών σε περιόδους εντάσεων) ενισχύεται κατά 0,3% στα 1.314 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v