Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα λόγω ΗΠΑ στις ασιατικές αγορές

Ο δείκτης Nikkei βρέθηκε ενδοσυνεδριακά κάτω από τις 14.000 μονάδες. Το συνεχιζόμενο κυβερνητικό λουκέτο στις ΗΠΑ προβληματίζει τους επενδυτές καθώς πλησιάζει η προθεσμία και για το όριο χρέους.

Έντονη νευρικότητα καταγράφεται στις ασιατικές αγορές καθώς παρατείνεται η πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστή για τρίτη ημέρα η ομοσπονδιακή κυβένρηση.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,94% στις 14.024 μονάδες, υποχωρώντας ενδοσυνεδριακά κάτω από τις 14.000 μονάδες για πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,53% στις 23.092 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,12% στις 1996 μονα΄δες και ο αυστραλιανός ASΧ με υποχώρηση 0,5% στις 5205 μονάδες. 

Οι κινεζικές αγορές είναι κλειστές λόγω αργίας. 

 «Όσο περνάει ο καιρός, οι επενδυτές αρχίζουν να ανησυχούν τι θα γίνει και με το όριο χρέους» εξηγεί ο Μάικ Τζόουνς, της Bank of New Zeland. 

Στην αγορά συναλλάγματος σημειώνονται έντονες διακυμάνσεις, αλλά οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών βρίσκονται στο στόχαστρο. Ενδεικτικά αναφέρεται πως οι μετοχές των Panasonic και Sharp σημείωσαν απώλειες μεγαλύτερες του 3%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v