Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόπειρα ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές

Πρώτη ανοδική συνεδρίαση μετά από ένα τριήμερο πτωτικό σερί στην Ασία. Άνοιξαν οι κινεζικές αγορές μετά από μία εβδομάδα αργίας. Ανακάμπτει η Tepco με άλμα 7%. Επιμένει η νευρικότητα για το shutdown στις ΗΠΑ.

Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να επιστρέφουν και στα κινεζικά χρηματιστήρια που ήταν κλειστά για μία εβδομάδα λόγω αργίας. Είναι η πρώτη θετική συνεδρίαση μετά από ένα τριήμερο πτωτικό σερί και πραγματοποιείται παρά τις ισχυρές πιέσεις στη Wall Street και ενώ διατηρείται η νευρικότητα για το παρατεταμένο αδιέξοδο στο Κογκρέσο.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,3% στις 13.894 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,95% στις 23,192 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 0,42% στις 2002 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,24% στις 5148 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,9% στις 2194 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,33% στις 2440 μονάδες.

Ανοδικά κινείται ο κλάδος των εταιριών κοινής ωφέλειας ενώ ξεχωρίζει η Tepco – η εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα – η οποία καταγράφει άλμα 7% ενώ κατά τις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις υπέστη καθίζηση 20%.

«Η ευρύτερη εντύπωση είναι πως η κινεζική οικονομία βγαίνει φέτος από την επιβράδυνση, αλλά δεν απογειώνεται» εξηγεί ο Shane Oliver της AMP Capital Investors με υπό διαχείριση κεφάλαια 131 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v