Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Αθήνα και Βερολίνο «ξορκίζουν» τους φόβους για χρεοκοπία

Αθήνα και Βερολίνο «ξορκίζουν» τους φόβους για χρεοκοπία

Για ενθαρρυντικά μηνύματα από την Αθήνα έκανε λόγο Γερμανός αξιωματούχος, υποστηρίζοντας πως δεν θα μιλάμε για χρεοκοπία στις 5 Ιουνίου. Αισιόδοξος ότι θα έχει επιτευχθεί συμφωνία ως τότε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ. Δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα, καθησύχασε ο Π. Μοσκοβισί.

Κατάρρευση του δικομματισμού και στην Ισπανία

Κατάρρευση του δικομματισμού και στην Ισπανία

Βαριές απώλειες για τον Ραχόι, άνοδος των Podemos και ένα καινούριο τετρα-κομματικό σύστημα προέκυψε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής στην Ισπανία. Όλα ανοιχτά στις γενικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

H στροφή Τσίπρα και οι νέες ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ

H στροφή Τσίπρα και οι νέες ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ

To πράσινο φως για μια συμφωνία που θα σέβεται τις κόκκινες γραμμές έλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Η στροφή στον πραγματισμό και οι καταγγελίες της Αριστερής Πλατφόρμας για παράδοση στον εκβιασμό των δανειστών. Η κρίσιμη ημερομηνία της 5ης Ιουνίου.

Δεν πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

Δεν πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει τον Ιούνιο αν δεν υπάρξει χρηματοδότηση, προειδοποιούν Έλληνες αξιωματούχοι. Έτοιμος να παραδεχθεί τον κίνδυνο ατυχήματος τις επόμενες εβδομάδες ο Αλέξης Τσίπρας.

Munchau: Η μοίρα της Ελλάδας στα χέρια του Τσίπρα

Munchau: Η μοίρα της Ελλάδας στα χέρια του Τσίπρα

Εάν η συμφωνία που θα προτείνουν οι δανειστές είναι λογική, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να τη δεχτεί, τονίζει ο αρθρογράφος των FT. Εάν πει "όχι", η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Η επιμονή των δανειστών στο παράλογο πρόγραμμα, η κλειστή ελληνική οικονομία και τα τρία σενάρια.

Χρήσιμα tips για να ρυθμίσετε το Apple Watch σας

Ενας... οδηγός προς ναυτιλλομένους για το νέο gadget της Apple από τον τεχνολογικό συντάκτη των Financial Times. Πώς να βγάζετε selfies και πώς ρυθμίζεται η αρχική οθόνη. Τα shortcuts.

Ποδόσφαιρο: Γιατί το αφεντικό της FIFA είναι... μεγαλοφυΐα

Όταν η FIFA έδινε τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου στη Ρωσία και το Κατάρ, ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Ο ελβετός πρόεδρος της ομοσπονδίας βλέπει πέρα από τη Δύση και δε νοιάζεται για μικρά ζητήματα όπως...η διαφθορά.

Το επενδυτικό παράδοξο της Ευρώπης

Η ευρωζώνη εμφανίζει καλύτερη ανάπτυξη από τις ΗΠΑ αλλά παρά τις βελτιωμένες οικονομικές συνθήκες, υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις αύξησης των επενδύσεων. Ο Chris Gentle εξηγεί τους λόγους. Τι δείχνει η πανευρωπαϊκή έκθεση της Deloitte

Tι είπαν Μέρκελ-Τσίπρας πίσω από τις κλειστές πόρτες

Oι ηγέτες της ευρωζώνης έστειλαν μήνυμα στην Ελλάδα ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ. Χωρίς χρηματοδοτική βοήθεια για εβδομάδες κινδυνεύει να μείνει η Αθήνα. Η απαίτηση για συνολική συμφωνία και το εμπόδιο των συντάξεων.

Ο Ντράγκι δίνει νέα πνοή στα ομόλογα του ευρωνότου

Απροσδόκητες ανατροπές στην αγορά ομολόγων έχει προκαλέσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Οι ανησυχίες των αξιωματούχων της ΕΚΤ και η έλλειψη εμπιστοσύνης από τους επενδυτές. Ποιοι είναι οι αστάθμητοι παράγοντες.

Βρετανία: Τα μετρητά δεν είναι πια ο βασιλιάς των πληρωμών

Οι πολιτικές επιλογές που θα σφραγίσουν τη μοίρα της Ελλάδας

Το κόστος μιας ελληνικής χρεοκοπίας μετρούν οι Ευρωπαίοι

Το QE στερεύει την αγορά ομολόγων

H απόφαση της ΕΚΤ για τον ELA και ο... πολιτικός γρίφος

Wolf: Σε άτακτη υποχώρηση οι «ταύροι» των ομολόγων

Στήθηκε γαλλογερμανικός άξονας για μηδενικούς ρύπους

Ηττες μετρά ο Ομπάμα στο γεωστρατηγικό σκάκι με την Κίνα

H Eλλάδα πλησιάζει πιο κοντά στην οικονομική άβυσσο

Αυξάνονται οι... μνηστήρες για την bwin

v