Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Τελειώνουν οι επιλογές της Αθήνας για αποφυγή capital controls

Τελειώνουν οι επιλογές της Αθήνας για αποφυγή capital controls

H Αθήνα βρίσκεται εβδομάδες μακρυά από την ανάγκη να επιβάλει κεφαλαιακούς ελέγχους. Οι πρακτικές δυσκολίες επιτυχούς εφαρμογής του μέτρου. Η δόση του ΔΝΤ, η ανάγκη της «μεγάλης συμφωνίας» και οι παραλληλισμοί με Κύπρο και Αργεντινή.

Τρεις λόγοι που η Ελλάδα είναι στο όριο

Τρεις λόγοι που η Ελλάδα είναι στο όριο

Γιατί τώρα κρίνεται η τύχη της χώρας και η πτώχευση. Οι προσπάθειες συμβιβασμού και η απώλεια κρίσιμων συμμάχων στην πορεία της πολύμηνης διαπραγμάτευσης. Πόσο πίσω μπορούν να κάνουν οι δανειστές στις ελληνικές απαιτήσεις.

Η συνθηκολόγηση του Τσίπρα και τα φαντάσματα του Τρότσκι

Η συνθηκολόγηση του Τσίπρα και τα φαντάσματα του Τρότσκι

Η ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει. Οι ομοιότητες με την συμφωνία ειρήνης των Μπολσεβίκων το 1918. Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει τι τίμημα είναι διατεθειμένος να πληρώσει για να κρατήσει ζωντανό το αριστερό «όραμα».

H Apple «ανοίγει» το θέμα του ad blocking

H Apple «ανοίγει» το θέμα του ad blocking

Μέχρι τώρα οι δυνατότητες για ad blocking στα λογισμικά κινητών συσκευών ήταν πολύ περιορισμένες, αν όχι ανύπαρκτες. Όμως η Apple δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης ad blocking για το πρόγραμμα περιήγησης Safari ακόμα και στο iPhone.

Επικίνδυνες ισορροπίες στο παρά πέντε της διαπραγμάτευσης

Επικίνδυνες ισορροπίες στο παρά πέντε της διαπραγμάτευσης

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς δεν θα περιλαμβάνει περικοπές στις συντάξεις, παρά τις απαιτήσεις των δανειστών. Επιμένει στην αναδιάρθρωση χρέους. Σε «εσωτερική διαμάχη» μεταξύ των θεσμών αποδόθηκε η αποχώρηση του ΔΝΤ.

Nτράγκι: Η ΕΚΤ δεν έχει δώσει ευαίσθητες πληροφορίες σε funds

Η ΕΚΤ δεν διέρρευσε εμπιστευτικές πληροφορίες σε hedge funds, γράφει σε επιστολή-απάντηση στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή ο Μάριο Ντράγκι. Τα στοιχεία ήταν ήδη διαθέσιμα στις αγορές, υποστηρίζει ο κεντρικός τραπεζίτης. Αναγνωρίζει την ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια.

Τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να κλείσει συμφωνία

Αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα ότι ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Εμμένουν στην αποδοχή του σχεδίου που κατέστρωσαν οι θεσμοί. Ορόσημο οι αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αντιδράσεις Γερμανών για τα μειωμένα πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια.

ΗΠΑ εναντίον Κίνας: Ο νέος ψυχρός πόλεμος

To πρόγραμμα του Πεκίνου για τη δημιουργία τεχνητών νησιών δοκιμάζει τα όρια των ΗΠΑ. Η κόντρα με Φιλιππίνες και Βιετνάμ. Μέχρι πού είναι διατεθειμένη να φτάσει η Ουάσιγκτον και γιατί η Κίνα συνεχίζει την «αφόρητη πίεση» στις ΗΠΑ.

Στις 20 Ιουλίου το πραγματικό ορόσημο για Ελλάδα

Περίπου ένα μήνα θα χρειαστεί η χώρα για να νομοθετήσει όσα συμφωνηθούν, εκτιμούν οι δανειστές. Αγώνας για να αποφευχθεί πτώχευση όταν λήξει το ομόλογο που κρατά η ΕΚΤ.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής απαιτεί συλλογική δράση

Η αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος ως ενός προβλήματος ασφάλισης ίσως μας βοηθήσει να δικαιολογήσουμε το κόστος της ανάληψης δράσης. Τα μέτρα που προτάθηκαν από τους G7 και ισχύουν σήμερα είναι θλιβερά ανεπαρκή.

Σε βαρύ κλίμα ανταλλάσσουν έγγραφα Ελλάδα-δανειστές

H Ευρώπη θα μάθει να αλλάζει ή θα σπάσει

Καζάνι που βράζει η G7 για την Ελλάδα

Münchau: Τα σχέδια Ελλάδας και Θεσμών προκαλούν θλίψη

Ο κουρδικός συνασπισμός έγινε η Νέμεσις του Ερντογάν

Η Αθήνα δεν θα βρει καλύτερη προσφορά

Τι πραγματικά διακυβεύεται στις τουρκικές εκλογές

Η Ελλάδα έκανε ένα ακόμα βήμα προς το Grexit

Το «σύνδρομο της βιασύνης» των CEO!

Το ριζοσπαστικό σχέδιο για αναδιάρθρωση χρέους

v