Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό...

Με έντονες διακυμάνσεις συνεχίζεται και σήμερα η αντιπαράθεση αγοραστών - πωλητών, με τους δεύτερους να υπερτερούν, αν και η προσφορά είναι... ελεγχόμενης έκτασης. Στο 1 προς 4 διαμορφώνεται η αναλογία ανοδικών - πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς σημαντική διαφοροποίηση, τουλάχιστον όσον αφορά στην εικόνα της αγοράς, συνεχίζεται η συνεδρίαση, με την αντιπαράθεση πωλητών – αγοραστών να επεκτείνεται μετά τις 14:00 και στο χώρο της μεσαίας – μικρής κεφαλαιοποίησης.

Με το Γ.Δ. μέχρι και 0,4% χαμηλότερα (προς τις 4.110 μονάδες), η σχέση ανοδικών – καθοδικών διαμορφωνόταν στο περίπου 1 προς 2.

Με συναλλαγές που στις 14:30 ξεπερνούσαν τα 200 εκατ. ευρώ και αρκετούς τίτλους της χαμηλότερης αποτίμησης να υποχωρούν ακόμη και με περιορισμένη προσφορά.

Είναι ενδεικτικό πως πολύ γρήγορα μετοχές εταιριών όπως Επίλεκτος, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΕΛΒΕ, Τεχνικές Εκδόσεις, Ξυλεμπορία, Παρνασσός, Ιμπέριο και Αlco Hellas έφταναν να χάνουν μέχρι και 9%, με τις συναλλαγές να μην ξεπερνούν τις 10-15.000 τεμάχια.

Αυτό παραπέμπει σε... εκβιαστική κίνηση ορισμένων βασικών μετόχων και επιχειρηματιών, οι οποίοι είτε έχουν πωλήσει υψηλότερα είτε προσβλέπουν σε επαναγορά μετοχών τους από χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Αντιθέτως, μέχρι και τα 6,02 ευρώ διαμορφώθηκε κάποια στιγμή η τιμή της μετοχής της Αγροτικής Τράπεζας, που κυμαίνεται πλέον στα 5,90 ευρώ, συνεχίζει με 2,3% ο ΟΤΕ, τα ΕΧΑΕ κατά 1,8%, ενώ από την υπόλοιπη αγορά ξεχωρίζουν Hitech, Κέκροψ, Μπαλλής, Αγροτική Ασφαλιστική, Παντεχνική.

Σημείωση: Η αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εθνικής στα 54 ευρώ από τη UBS έρχεται να επιβεβαιώσει πανηγυρικά τον -πολύ συχνά αντικρουόμενων συμφερόντων- τρόπο με τον οποίο κινούνται οι πανίσχυροι ξένοι στη Σοφοκλέους.

Ας μη διαφεύγει την προσοχή μας η... ήπια επικριτική έκθεση της Merrill Lynch για την Εθνική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v