Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θα μας τρελάνουν!

Επιχειρηματίας αγόρασε οικόπεδο δίπλα από τις παραγωγικές του εγκαταστάσεις για να κτίσει αποθήκες. Περίμενε, λοιπόν, ο άνθρωπος ότι με βάση τη λογική και την κοινή πρακτική θα έπαιρνε την άδεια οικοδομής σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Αμ δε! Κοντεύει ήδη να συμπληρωθεί ένας ολόκληρος χρόνος, περιμένοντας τους αρμόδιους υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά τους. Κι έπειτα λέμε ότι θέλουμε επενδύσεις, ότι βοηθάμε την επιχειρηματικότητα...

Θα μας τρελάνουν!
Επιχειρηματίας αγόρασε οικόπεδο δίπλα από τις παραγωγικές του εγκαταστάσεις για να κτίσει αποθήκες. Περίμενε, λοιπόν, ο άνθρωπος ότι με βάση τη λογική και την κοινή πρακτική θα έπαιρνε την άδεια οικοδομής σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Αμ δε! Κοντεύει ήδη να συμπληρωθεί ένας ολόκληρος χρόνος, περιμένοντας τους αρμόδιους υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά τους. Κι έπειτα λέμε ότι θέλουμε επενδύσεις, ότι βοηθάμε την επιχειρηματικότητα...

Η ελληνική κυβέρνηση πρόσταξε τους υπαλλήλους της να διεκπεραιώνουν τα αιτήματα των πολιτών εντός 40 ημερών. Έτσι, και ο επιχειρηματίας πίστεψε ότι θα έκανε τη δουλειά του εντός κάποιων λογικών χρονικών ορίων. Είτε δεν είχε καλή πληροφόρηση είτε δεν έχει καταλάβει ακόμη σε ποια χώρα ζει.

Την τεσσαρακοστή ημέρα η αρμόδια υπηρεσία διαπίστωνε κάθε φορά ότι έλειπε ένα ακόμη χαρτί και έτσι το σαρανταήμερο ξεκινούσε και πάλι από την αρχή. Μάλιστα, είχαν το θράσος να ζητάνε ακόμη και απίθανα πράγματα.

Όπως την προσκόμιση αδειών από γειτονικά εργοστάσια. Να πήγαινε, δηλαδή, ο επιχειρηματίας από πόρτα σε πόρτα σε όλους τους γείτονές τους σε μία ακτίνα δύο – τριών χιλιομέτρων και να έκανε αυτό που έπρεπε να είχε ήδη βρει ο υπάλληλος με το πάτημα ενός κουμπιού.

Πταίσμα! Όλη αυτή η ιστορία είναι πταίσμα. Έχουν υπάρξει και χειρότερα. Όπως ένας άλλος επιχειρηματίας, που θέλησε να κάνει ένα συσκευαστήριο και μέχρι να πάρει την άδεια (έπειτα από δύο χρόνια) είχε ήδη αποφασίσει να μεταφέρει τη δραστηριότητά του σε γειτονική χώρα. Είναι ατελείωτος ο κατάλογος!

Κάτι πρέπει να γίνει! Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Χρειάζονται δραστικές λύσεις και όχι παραινέσεις και παρακάλια στους καρεκλοκένταυρους να κάνουν τη δουλειά τους.

Πρέπει, κύριοι, ο επιχειρηματίας να πάρει την άδεια οικοδομής; Δώστε την. Δεν πρέπει; Αιτιολογείστε την απόφασή σας. Το πλέον τραγικό είναι ότι όλες αυτές οι υποθέσεις δεν ξαφνιάζουν πλέον. Θεωρούνται φυσιολογικές...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v