Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιότερες ρευστοποιήσεις σήμερα

Εμφανής ήταν η αντιπαράθεση πωλητών – αγοραστών την πρώτη ώρα της συνεδρίασης. Διακινήθηκαν μετοχές αξίας περίπου 100 εκατ. ευρώ, με το Γ.Δ. να αλλάζει συνεχώς πρόσημο, κάποια στιγμή να υποχωρεί χαμηλότερα των 4.100 μονάδων και την Αγροτική να σημειώνει μεγαλύτερη αντίδραση από τις έξι βασικές τραπεζικές μετοχές. Ισχυρότατες στηρίξεις από ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ και Cosmote.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Υψηλή μεταβλητότητα και διακυμάνσεις είναι η συνέχεια της χθεσινής βίαιης διόρθωσης των βασικών δεικτών.

Άλλωστε, οι μέχρι στιγμής μεταβολές βασικών δεικτών – μεταβολών αυτό δείχνουν.

Οι συναλλαγές παραμένουν και σήμερα σε συγκριτικά υψηλό επίπεδο, καθώς στις 12:20 διαμορφώνονταν στα 91 εκατ. ευρώ και στο ταμπλό ήταν εμφανής η αντιπαράθεση πωλητών – αγοραστών.

Και στις έξι βασικές τραπεζικές μετοχές, με κερδισμένες μέχρι εκείνη την ώρα την Αγροτική (1,4%) και την Alpha (0,3%) και λίγο χαμηλότερα (0,19%) την Εθνική, διαπιστωνόταν πως η προσφορά δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί αμελητέα.

Ωστόσο, γύρω στα 41,5 ευρώ της Εθνικής και τα 31,9 ευρώ της Eurobank εμφανίζονταν ισχυρές αντιστάσεις (εντολές αγοράς).

Από τους βασικούς δείκτες οι μεγαλύτερες απώλειες ήταν για το Mid 40 (0,72%), ενώ 23 μετοχών η τιμή διαμορφωνόταν ανοδικά και 52 χαμηλότερα.

Με βάση τις συναλλαγές της πρώτης ώρας, ενισχυόταν προς τα 22,80 ευρώ η μετοχή της Marfin (με 1,8%), αντιδρούσε προς τα 3,10 ευρώ η μετοχή της Χαλκόρ, της Ολυμπιακής Τεχνικής προς τα 5,34 ευρώ (με 175 χιλ. τεμάχια), ενισχύονταν κατά 1,7% ο ΔΟΛ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Cosmote, Τεγόπουλο, ενώ ακολουθούσαν Τιτάν, Chipita, Info Quest, Μαΐλλης, Βασιλόπουλος, 3E και Γερμανός.

Στις 12:30 ο Γ.Δ. διαμορφωνόταν 0,17% χαμηλότερα, πέριξ των 4.120-4.125 μονάδων, κερδίζοντας δηλαδή έδαφος από την προηγηθείσα μεγαλύτερη διόρθωση που είχε οδηγήσει τον Δείκτη χαμηλότερα των 4.100 μονάδων.

Και η μάχη συνεχίζεται...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v