Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι ”ηλεκτρονικές φορολογικές δηλώσεις”, οι συμβάσεις εργασίας, οι πιέσεις στη Σοφοκλέους, οι εκτιμήσεις για την πορεία των εξαγωγών στο 2006 είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι ”ηλεκτρονικές φορολογικές δηλώσεις”, οι συμβάσεις εργασίας, οι πιέσεις στη Σοφοκλέους, οι εκτιμήσεις για την πορεία των εξαγωγών στο 2006 είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Υποκλοπές: Ο τέως Aμερικανός διπλωμάτης στην Ελλάδα Μπρέιντι Κίσλινγκ με άρθρο-”βόμβα” στο αμερικανικό περιοδικό The Nation κατακεραυνώνει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σχετικά με τις υποκλοπές τηλεφωνημάτων Ελλήνων πολιτών και πολιτικών αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Μπουρμπούλια: Αποφασίσθηκε η έκδοση της πρώην ανακρίτριας Κ. Μπουρμπούλια αναφέρει η Καθημερινή, που προσθέτει ότι εντός δέκα ημερών θα βρίσκεται ενώπιον των ελληνικών αρχών.

Τσιτουρίδης: Η κυβέρνηση αφού αρχικά ενθάρρυνε άμεσα ή έμμεσα βιομηχάνους και τραπεζίτες να προχωρήσουν σε ρήξη με τα συνδικάτα, αιφνιδίως κάνει στροφή 180 μοιρών, αναφέρει η Ημερησία, που επισημαίνει πως διά του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη κάλεσε χθες τους τραπεζίτες να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις με την ΟΤΟΕ για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης και τον ΣΕΒ να δώσει αυξήσεις υψηλότερες από αυτές που είχε προτείνει ο Σύνδεσμος.

Η κυβέρνηση υπόσχεται τώρα στα συνδικάτα στήριξη στον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και παρέμβαση στη διαμάχη τους με τις τράπεζες, αλλά τους ζητά να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για το Ασφαλιστικό, θέτοντας μάλιστα το δίλημμα ότι σε ”πέντε χρόνια πολλά Ταμεία θα σκάσουν” επισημαίνει Το Βήμα.

Προϋπολογισμός: Πλεόνασμα παρουσίασε ο κρατικός προϋπολογισμός τον περασμένο Ιανουάριο χάρη στην εντυπωσιακή αύξηση που εμφανίζουν τα δημόσια έσοδα αλλά και στη συγκράτηση των δαπανών, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Αύξηση 14,4% σημείωσαν τον Φεβρουάριο τα φορολογικά έσοδα, ενώ ειδικώς τα έσοδα από τον ΦΠΑ ενισχύθηκαν κατά 20,8% αναφέρει η Εξπρές.

Φορολογικοί Έλεγχοι: Για φορολογικούς ελέγχους hi-tech κάνει λόγο η Καθημερινή, η οποία σημειώνει πως με το νέο TAXIS αξιοποιούνται όλες οι πληροφορίες που προκύπτουν από διασταυρώσεις στοιχείων.

Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ακόμη και για μισθωτούς σκοπεύει να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά το υπουργείο Οικονομίας, αναφέρουν Τα Νέα, που συμπληρώνουν πως στόχος είναι ο εντοπισμός μισθωτών που έχουν εισόδημα από δεύτερη δουλειά και δεν το δηλώνουν.

Οικοδομικές Άδειες: Χαμηλώνουν τα κτίρια και ακριβαίνουν οι οικοδομικές άδειες με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και θα ισχύσει τρεις μήνες μετά την ψήφισή του, αναφέρει Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Το σύνδρομο του Μαρτίου πλήττει τις μετοχές σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία σημειώνει ότι μετά από ένα εντυπωσιακό δίμηνο κάποια θεσμικά χαρτοφυλάκια ”κλειδώνουν” τα κέρδη τους στη Σοφοκλέους.

Εξαγωγές: Την αισιοδοξία ότι το 2006 θα αποτελέσει καλύτερη χρονιά για τις εξαγωγές εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου κ. Παν. Δρόσος, αναφέρει η Καθημερινή.

Τράπεζες: Το 20% της κερδοφορίας του τραπεζικού κλάδου προέρχεται από την κεφαλαιαγορά, αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία μετά από αρκετά χρόνια η άνοδος στη Σοφοκλέους φαίνεται να ευνοεί σημαντικά τα οικονομικά μεγέθη των ισχυρών του πιστωτικού συστήματος.

Αγορά Πουλερικών: Τα λοίσθια πνέει η αγορά πουλερικών σημειώνει η Καθημερινή, επισημαίνοντας ότι η κατανάλωση στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 80%, ενώ προσθέτει πως οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση.

Λιανικό Εμπόριο: Ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, Αν. Μακρής, έθεσε θέμα ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων στο συνέδριο του Συνδέσμου, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Χατζηλίας: Παραμένει στο ακέραιο το momentum της αγοράς, δηλώνει στην εφημερίδα Χρηματιστήριο ο Βασίλης Χατζηλίας, ο οποίος εμφανίζεται αρκετά έως πολύ αισιόδοξος για την πορεία της Σοφοκλέους.

Eurobank: Την πεποίθηση πως οι τράπεζες θα διευθετήσουν τα ζητήματα αμοιβών του προσωπικού μέσα από τις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας εξέφρασε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank επισημαίνει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως η Eurobank ενδιαφέρεται για την Εμπορική Τράπεζα.

ΟΤΕ: Την έναρξη του απεγκλωβισμού του ΟΤΕ από τη Σερβία ίσως να σηματοδοτεί η πρόθεση της σερβικής κυβέρνησης να προκηρύξει τη δεύτερη άδεια κινητής τηλεφωνίας, επισημαίνει το Κέρδος.

Τράπεζα Πειραιώς: Placement για το 3,9% της Πειραιώς, που κατείχε η ING, σε ξένους θεσμικούς επενδυτές ολοκληρώνεται σήμερα, αναφέρει η Ημερησία.

Marfin: Την εσθονική SBM Bank εξαγόρασε η Marfin Financial Group αναφέρει η Καθημερινή.

Άκτωρ: Μειοδότης σε έργο ύψους 150 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία αναδείχτηκε η Άκτωρ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία επισημαίνει ότι δυναμική είναι η παρουσία του ομίλου εντός και εκτός των συνόρων.

Γερμανός: Κέρδη πάνω από 80 εκατ. ευρώ αναμένει ο Γερμανός για το 2006, σημειώνει το Κέρδος, συμπληρώνοντας πως τα κέρδη δεν αποκλείεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο αν η εταιρία προχωρήσει στην πώληση της συμμετοχής της στα ΚΑΕ, ενδεχόμενο το οποίο η διοίκηση της Γερμανός αφήνει ανοιχτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v