Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Συσσώρευση, πιθανή συνέχιση ρευστοποιήσεων

Το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών επισημαίνουν οι αναλυτές, μερίδα των οποίων εκτιμά πως η αντίδραση είναι το πλέον πιθανό σενάριο. Επίσης, αναφέρουν ότι δεν συντρέχουν ουσιαστικοί λόγοι για πτώση της αγοράς και με την υποστήριξη και των εταιρικών αποτελεσμάτων το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να επανακάμψει σύντομα.

ΑΧΕ: Συσσώρευση, πιθανή συνέχιση ρευστοποιήσεων
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα τιµών φαίνεται το πιο πιθανό σενάριο, για σήμερα σύμφωνα με την Marfin Analysis η οποία δεν αποκλείει, όμως, το ενδεχόμενο ρευστοποιήσεων σε μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Αμετάβλητες προβλέπει η Proton Securities ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους εκτιμά πως σε συνέχεια των χθεσινών πωλήσεων η αντίδραση είναι το πλέον πιθανό σενάριο.

”Υγιή” χαρακτηρίζει η Εγνατία Finance τη χθεσινή διόρθωση στη Σοφοκλέους, σε συνέχεια του ”ισχυρού” ράλι που έχει καταγράψει από τις αρχές του έτους.

Οι επενδυτές επέλεξαν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους και ως εκ τούτου δεν συντρέχουν άλλοι θεμελιώδεις λόγοι για τη χθεσινή πτώση, αναφέρει η Εγνατία Finance, συμπληρώνοντας πως σε αυτό το πλαίσιο αν και δεν αποκλείεται να διατηρηθούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών το αγοραστικό ενδιαφέρον σε μετοχές της μεσαίας και της υψηλής κεφαλαιοποίησης θα ανακάμψει σύντομα.

Στο πλαίσιο του rebound των βασικών διεθνών δεικτών και με τη ”στήριξη” των εταιρικών αποτελεσμάτων η Σοφοκλέους ενδέχεται να ανακάμψει σήμερα, εκτιμά η Σίγμα Securities.

Τι έγινε χθες: Οι ισχυρές ρευστοποιήσεις σε όλες τις κατηγορίες μετοχών ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης αναφέρει η Marfin Analysis που προσθέτει ότι ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε 1,75% χαµηλότερα µε αυξηµένους όγκους συναλλαγών.

Επίσης, η Marfin Analysis αναφέρει ότι οι µετοχές της µεσαίας κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν µε τον FTSE-40 να κλείνει 2,64% χαµηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v