Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση κερδών εν όψει τριημέρου

Δικαιολογημένη θεωρείται η μέχρι στιγμής προσφορά σε τίτλους του FTSE-20 που είχαν υπεραποδώσει και προσφέρονται τώρα για κατοχύρωση κερδών. Στο περίπου 1 προς 2 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, με τον ευρύτερο κλάδο της μεταλλουργίας να παρουσιάζει και σήμερα ενδιαφέρον, ενώ με υψηλές συναλλαγές ενισχύεται η μετοχή της Info-Quest.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν εξαιρεθεί η Cosmote (-3,2%), η περιορισμένης έκτασης πίεση που ασκείται στον FTSE-20 οφείλεται στις Εθνική, ΟΤΕ και λιγότερο στη Eurobank.

Η τιμή των συγκεκριμένων μετοχών, αλλά και της Alpha Bank, ”διορθώνει” μέχρι στιγμής χωρίς προβλήματα στην απορρόφηση της προσφοράς μετά τη σημαντική άνοδο των τελευταίων ημερών και τον ”πειρασμό” της κατοχύρωσης κερδών.

Άλλωστε τριήμερο έρχεται, με την αγορά κλειστή την ερχόμενη Δευτέρα και τις εξελίξεις, κυρίως από το Ασφαλιστικό, να ”τρέχουν”.

Ως αντίβαρο στην κατά 0,42% διόρθωση του FTSE-20 (προς τις 1.742 μονάδες) λειτουργεί η αντίδραση (+1,2%) της ΔΕΗ στα 20 ευρώ, με συναλλαγές περισσότερες από μισό εκατομμύριο τεμάχια στα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης.

Από τον μεσαίο χώρο συνεχίζουν να αντιδρούν ανοδικά οι μετοχές των Μέτκα (στα 7,06 ευρώ), S&B Βιομηχανικά Ορυκτά (προς τα 6,22 ευρώ), Αλουμίνιον της Ελλάδος (προς τα 14,56 ευρώ), αλλά και ΕΧΑΕ, Ιατρικό, Βωβός και Μαΐλλης.

Από την ίδια κατηγορία θα πρέπει να επισημανθεί και η μετοχή του ΟΛΠ μετά τις τελευταίες εξελίξεις μεταξύ ΥΕΝ – λιμενεργατών, την εμφάνιση της συμμετοχής της Morgan Stanley και την προεξόφληση που αναπόφευκτα γίνεται από κάποιους όσον αφορά τον επιχειρηματικό σχεδιασμό για τη συνέχεια.

Από τη χαμηλότερη κατηγορία, η Autohellas ενισχύεται προς τα 3,82 ευρώ, με 6,7% η Info-Quest στα 2,07 ευρώ (βλ. σχετικό θέμα), ενώ ενισχύονται και οι Ιντερτέκ, Πετζετάκις, Μύλοι Λούλη, Spider, ΑΕΓΕΚ, Ελγέκα, Sanyo Hellas και Νεοχημική.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2, με τις συναλλαγές να εμφανίζονται συγκριτικά υψηλές και τον Γενικό Δείκτη να αναζητά στήριξη και σημείο αναφοράς σε επίπεδο όχι χαμηλότερο των 3.080 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v