Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζουν ανοδικά οι τράπεζες

Οριακά στις 3.100 μονάδες διαμορφώνεται υψηλότερα ο Γ.Δ., με αιχμή και σήμερα τις τραπεζικές μετοχές. Στο περίπου 1,5 προς 1 διαμορφώνεται η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, με αρκετές περιπτώσεις μετοχών από το ”μεσαίο χώρο” να συγκεντρώνουν επενδυτικό ενδιαφέρον.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με την Πειραιώς και τη Eurobank να υπεραποδίδουν έναντι του FTSE-20, ο Γ.Δ. υπερέβη έστω και οριακά τις 3.100 μονάδες.

Με αυξημένες συναλλαγές στις μετοχές των δύο τραπεζών, αλλά και σε Εθνική, Alpha Βank, o FTSE-20 ενισχύεται μέχρι και 0,8% προς τις 1.750 μονάδες.

Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την υπεραπόδοση των δύο τραπεζικών μετοχών σε υστέρησή τους, κυρίως έναντι της Εθνικής, τις προηγούμενες μέρες και της απόκλισης που έχει διαμορφωθεί προς όφελός τους.

Η ”ψαλίδα” στην απόδοση μεταξύ των τεσσάρων βασικών τραπεζικών μετοχών (εξαιρούμενης της Εμπορικής) αποτελεί ένα λογικό κίνητρο για τη μεσοπρόθεσμη επενδυτική τακτική ορισμένων ”παικτών”.

Η θετική εικόνα που εμφανίζει από την αρχή της συνεδρίασης η αγορά (με συναλλαγές που ξεπερνούν τα 45 εκατ. ευρώ) αποτυπώνεται στη σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών στο περίπου 1,5 προς 1.

Πράγματι, από το ”μεσαίο χώρο” ξεχωρίζουν οι Μυτιληναίος - Μέτκα (με αυξημένες συναλλαγές), Folli Follie, Attica Group, Γενική, Εγνατία, ΕΧΑΕ, ΕΒΖ, Αττικής, J&P Άβαξ, Μαΐλλης, Ολυμπιακή Τεχνική και αρκετές ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Με συναλλαγές περισσότερες των 100.000 τεμαχίων αντιδρά κατά 9,5% η μετοχή της Κυριακίδης στα 1,50 ευρώ, των Πετζετάκι, ΑΕΓΕΚ, αλλά και των Info-Quest (3,4%), Elmec Sport, Φουρλής, Αθηνά και άλλων.

Για την επόμενη ώρα θα ήταν επιθυμητή η συντήρηση του Γ.Δ. σε εύρος 3.095-3.005 μονάδων, με περαιτέρω ενίσχυση των συναλλαγών σε τραπεζικούς τίτλους.

Υ.Γ.: Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για ενδεχόμενο placement στην Alpha Bank διαψεύσθηκαν κατηγορηματικά από τη διοίκηση της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v