Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, στους πόρους που θα αντλήσει η Ελλάδα από το Δ’ ΚΠΣ, στις συστάσεις του ΣΕΒ προς την κυβέρνηση, αλλά και στο εμπορικό έλλειμμα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, στους πόρους που θα αντλήσει η Ελλάδα από το Δ’ ΚΠΣ, στις συστάσεις του ΣΕΒ προς την κυβέρνηση, αλλά και στο εμπορικό έλλειμμα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Απεργίες: Ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων η σημερινή με στάσεις εργασίας και συλλαλητήριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Σύνοδος Κορυφής: Σε μάχη εκ του συστάδην ενδέχεται να εξελιχθεί η σημερινή σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, επισημαίνει η Καθημερινή, ενώ Το Βήμα αναφέρει πως η σύνοδος κορυφής οδηγείται σε αδιέξοδο καθώς Μπλερ-Σιράκ δεν τα βρίσκουν για τον προϋπολογισμό.

Το ”όχι” των δημοψηφισμάτων σε Γαλλία και Ολλανδία, οι έντονες διαφωνίες για τον προϋπολογισμού του 2007-2013 και οι επιστροφές πόρων στη Βρετανία σπρώχνουν την ΕΕ στην πιο περίπλοκη και επώδυνη κρίση της ιστορίας της, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

ΚΠΣ: Με ποσό που ίσως ξεπερνά τα 19 δισ. ευρώ θα φύγει τελικά η Ελλάδα από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ως ”προίκα” στο πλαίσιο του επερχόμενου Δ’ ΚΠΣ αναφέρει η Καθημερινή.

Αγωνία επικρατεί στην κυβέρνηση για τα κονδύλια του Δ’ ΚΠΣ σύμφωνα με το Κέρδος, το οποίο συμπληρώνει πως η Σύνοδος Κορυφής είναι κρίσιμη για την Ελλάδα.

Το κλείσιμο των κοινοτικών προϋπολογισμών 2007-2013 και του Δ΄ ΚΠΣ, έστω και με ”λάθη”, τα οποία θα μπορούσαν να διορθωθούν το 2008, εισηγείται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μανουέλ Μπαρόζο, στο Συμβούλιο Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΣΕΒ: Ντιρεκτίβα για σκληρότερη οικονομική πολιτική και ανατροπή των τελευταίων ”αναχωμάτων” κοινωνικής προστασίας έδωσε ο ΣΕΒ στην κυβέρνηση, σύμφωνα με Το Βήμα.

Υπέρ της λύσης που προωθείται για το Ασφαλιστικό των τραπεζών τάχθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλος, ο οποίος άφησε ταυτόχρονα αιχμές για τα συνδικάτα, τονίζει το Κέρδος.

Εύσημα στην κυβέρνηση απένειμε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ για τις παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, ενώ στο Χ.Α. οι μετοχές των τραπεζών έκαναν ράλι, αναφέρουν Τα Νέα.

Εμπορικό Έλλειμμα: Η διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος στο πρώτο τρίμηνο του 2005 επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, εκτιμά Το Βήμα.

Ομόλογα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η διάθεση των 20ετούς διάρκειας ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, συνολικής αξίας 1,8 δισ. ευρώ, με εγγυημένη πραγματική απόδοση πέραν του πληθωρισμού, σημειώνει η Καθημερινή.

Ασφαλιστικό: Ελλιπής είναι σύμφωνα με την Ημερησία η νομοθετική ρύθμιση για το Ασφαλιστικό, καθώς δεν περιλαμβάνει το μεικτό ταμείο της Εμπορικής, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως υπάρχει ασάφεια για το ποσό που θα καταβάλει η κάθε τράπεζα. Η Ημερησία συμπληρώνει πάντως πως το Ασφαλιστικό των τραπεζών θα κοστίσει 9 δισ. ευρώ.

Πανωτόκια: Φρένο στους πλειστηριασμούς ακινήτων από τις τράπεζες για πανωτόκια βάζει απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, αναφέρει Το Βήμα.

Τράπεζες: Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποτελεί πρώτο στόχο εξαγοράς για τις μεγάλες τράπεζες, ενώ η Τράπεζα Κύπρου αποτελεί πρώτο στόχο εξαγοράς για τις μικρές αναφέρει η Καθημερινή επικαλούμενη σχετική μελέτη της Kantor.

Η εφημερίδα Χρηματιστήριο σημειώνει πως η Kantor βλέπει έλευση ξένων τραπεζών, ενώ συμπληρώνει πως με βάση την ίδια μελέτη η λύση του Ασφαλιστικού ανοίγει το δρόμο για εξαγορές.

ΟΤΕ: Για ομολογία – σοκ του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη που αναφέρεται σε φρένο στον ΟΤΕ για την εθελουσία κάνουν λόγο Τα Νέα.

Alpha Bank: Προβληματισμός επικρατεί στην Alpha Bank για τη ρύθμιση αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως η διοίκησή της υποστηρίζει ότι η Τράπεζα επιβαρύνεται δυσανάλογα.

Βιοχάλκο: Επενδύσεις στις γειτονικές χώρες προγραμματίζουν οι Χαλκόρ και Ελληνικά Καλώδια σύμφωνα με την Ημερησία.

Πετζετάκις: Βελτίωση λειτουργικών αποτελεσμάτων και ζημίες σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων λόγω και της πολιτικής ξεκαθαρίσματος και στις Συμμετοχές, που οδήγησε σε ρευστοποίηση της συμμετοχής στην Cyclon, εμφάνισε η Πετζετάκις στο πρώτο τρίμηνο σύμφωνα με την Εξπρές.

Δωδώνη: Για συμφωνία μεταξύ Δωδώνης και Costco κάνει λόγο η Ημερησία, σημειώνοντας πως η τελευταία αποτελεί αμερικανική επιχείρηση σούπερ μάρκετ η οποία θεωρείται από τις μεγαλύτερες του είδους της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v