Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετική η ψυχολογία, το βλέμμα στις τράπεζες

Στις τραπεζικές μετοχές θα παραμείνει επικεντρωμένο το επενδυτικό ενδιαφέρουν εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, οι οποίες επισημαίνουν πως η αποσαφήνιση των όρων της νομοθετικής ρύθμισης για το Ασφαλιστικό θα αποτελέσει θετικό καταλύτη για την αγορά. Περιορισμένο το ενδεχόμενο πτώσης, σημειώνει μερίδα των αναλυτών.

ΑΧΕ: Θετική η ψυχολογία, το βλέμμα στις τράπεζες
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η θετική ψυχολογία της αγοράς περιορίζει την πιθανότητα πτωτικών τάσεων εκτιμά η Marfin Analysis.

Η Proton Securities επισημαίνει πως οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν ευμετάβλητες μέχρις ότου οι επενδυτές αποκτήσουν περαιτέρω πληροφόρηση όσον αφορά στο κόστος που θα κληθεί να καταβάλλει η κάθε τράπεζα στο πλαίσιο της νομοθετικής ρύθμισης για το Ασφαλιστικό.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities σημειώνει πως η οριστικοποίηση των όρων που αφορούν στη νομοθετική ρύθμιση του Ασφαλιστικού για τις τράπεζες θα βελτιώσει την ψυχολογία και θα αποτελέσει καταλύτη για την άνοδο της αγοράς, καθώς η μεταρρύθμιση εκλαμβάνεται ως θετική εξέλιξη για τις τράπεζες που συμμετέχουν, αλλά και για το σύνολο του κλάδου.

Τι έγινε χθες: Κατά την χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά σηµείωσε σηµαντική ανάκαµψη (1,21%), καλύπτοντας τις απώλειες της προηγούµενης ηµέρας, καθώς η επίλυση του ασφαλιστικού ζητήµατος των τραπεζών θεωρείται ως θετική εξέλιξη σε µακροπρόθεσµο ορίζοντα, αναφέρει η Marfin Analysis.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως οι τραπεζικές µετοχές, καθώς και η µετοχή του ΟΤΕ, υπεραπέδωσαν της αγοράς. Ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε 1,21% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v