Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι διαπραγματεύσεις για τα κοινοτικά κονδύλια, το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά, η νομοθετική ρύθμιση για το Ασφαλιστικό, η αναστολή διαπραγμάτευσης της ΑΛΤΕ, αλλά και οι δηλώσεις του προέδρου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη στη χθεσινή ετήσια Γ.Σ. είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Οι διαπραγματεύσεις για τα κοινοτικά κονδύλια, το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά, η νομοθετική ρύθμιση για το Ασφαλιστικό, η αναστολή διαπραγμάτευσης της ΑΛΤΕ, αλλά και οι δηλώσεις του προέδρου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη στη χθεσινή ετήσια Γ.Σ. είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Σύνοδος Κορυφής: Σκληρό παζάρι έχει ξεκινήσει στις Βρυξέλλες από χθες το μεσημέρι και συνεχίζεται και σήμερα για τα κοινοτικά κονδύλια, σύμφωνα με Το Βήμα.

Στο ”ψυγείο” οδηγούνται για την ώρα Ευρωσύνταγμα, δημοσιονομικά και διεύρυνση, όπως αναμένεται να επισημοποιηθεί σήμερα, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Με σκληρό ”πόκερ” από τον Τόνι Μπλερ και με τους πλέον δυσμενείς οιωνούς άνοιξε χθες η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες τονίζει το Κέρδος.

Νέα συμβιβαστική πρόταση για τον καθορισμό των ιδίων πόρων της περιόδου 2007-2013 θα υποβάλει σήμερα η λουξεμβουργιανή προεδρία στους 25 ηγέτες, σε μια τελευταία προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Θεατής στην κρίσιμη μάχη για το μέλλον της Ευρώπης και τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας παρέμεινε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνησή του, τονίζουν Τα Νέα.

Ανταγωνιστικότητα: Με ποσοστό που αντιστοιχεί στο 1,6%-7,2% της παραγόμενης προστιθέμενης αξίας επιβαρύνεται η ελληνική επιχείρηση από τη γραφειοκρατία σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της, αναφέρει η Καθημερινή επικαλούμενη έρευνα των ΣΕΒ - ΙΟΒΕ.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Τις εισηγμένες εταιρίες θα ελέγξει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με στόχο να διερευνήσει αν βασικοί μέτοχοι, μέλη διοικητικών συμβουλίων, διευθυντές και συγγενείς τους μέχρι τρίτου βαθμού έχουν χρηματοδοτηθεί με εταιρικά κεφάλαια, επισημαίνει Το Βήμα.

Από ”κόσκινο” θα περάσουν σύντομα οι εισηγμένες και οι ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, καθώς –όπως εξηγεί– η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εισηγείται εκτενείς ελέγχους στο ΥΠΑΝ.

Προέσοδα: Διάταξη που θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά και με την οποία τροποποιείται το θεσμικό πλαίσιο αποκάλυψε το κυβερνητικό σχέδιο για προείσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, αλλά και φόρων, επισημαίνει η Ημερησία.

”Ανάσα” τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό και συνακόλουθα αποκλεισμό των πιθανοτήτων να ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα για τα χαμηλά εισοδήματα θα σημάνει η ρύθμιση για την προείσπραξη φόρων μέσω ομολόγων που προωθεί η κυβέρνηση, τονίζει ο Ελεύθερος Τύπος.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Οι τράπεζες είναι η ”ατμομηχανή” της Σοφοκλέους αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που συμπληρώνει πως μη έχοντας κάτι άλλο να επιδείξουμε ως οικονομία, ικανό να ”πουλήσει” επενδυτικά εντός και εκτός συνόρων, ο τραπεζικός κλάδος διαδραμάτισε εξ ανάγκης αυτόν τον ρόλο, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως είναι φυσικό οι όποιες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο να αφορούν άμεσα στη χρηματιστηριακή αγορά.

Υπέρ της ασφαλιστικής ρύθμισης ”ψηφίζουν” οι ξένοι επενδυτές σημειώνει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν ισχυρά κέρδη μετά την παρουσίαση του πλαισίου λύσης του ασφαλιστικού προβλήματος.

Κλιμακώνεται η σύγκρουση για το Ασφαλιστικό σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρεται στην 24ωρη απεργία που προανήγγειλε η ΓΣΕΕ για την Παρασκευή.

Τουρισμός: Πολύ ενδιαφέρουσα -τουριστικά- χρονιά βλέπει ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, επισημαίνοντας αισιόδοξα μηνύματα από τα γραφεία ΕΟΤ του εξωτερικού, αναφέρει η Καθημερινή.

Νέα ξενοδοχεία αποκλειστικά στις υψηλές κατηγορίες 4 και 5 αστέρων θα μπορούν να δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα μετά την άρση του κορεσμού που προωθείται με απόφαση του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Δ. Αβραμόπουλου, αναφέρει το Κέρδος.

ΟΤΕ: Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το 2004, ο ΟΤΕ υπήρξε ζημιογόνος, γι’ αυτό και δεν θα καταβάλει μέρισμα αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων ο πρόεδρος του Οργανισμού Π. Βουρλούμης δήλωσε ότι ο ΟΤΕ είναι σε θέση να αναλάβει το συνολικό κόστος της εθελουσίας εξόδου.

Η Καθημερινή συμπληρώνει πως ο κ. Βουρλούμης απέδωσε τη ζημιά στις εξαιρετικά δυσμενείς αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής και στη μείωση του μεριδίου εξαιτίας του ανταγωνισμού.

”Ευνοϊκό” ρυθμιστικό περιβάλλον ζήτησε από την κυβέρνηση χθες ο πρόεδρος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, αναφέρει το Κέρδος.

Αγροτική Τράπεζα: Καλύπτεται η αύξηση κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως δεν θα χρειαστεί η ”παρέμβαση” της UBS.

ΑΛΤΕ: Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της κατασκευαστικής ΑΛΤΕ αποφάσισε χθες το Δ.Σ. του Χ.Α., διότι οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2004 δεν έχουν δημοσιευθεί εντός των προθεσμιών, τονίζει Το Βήμα.

ΟΛΠ: Σε βρετανικό fund πέρασε το 5,27% των μετοχών του ΟΛΠ, αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η Morgan Stanley αγόρασε για λογαριασμό πελατών της και κατέχει το 5,27% του ΟΛΠ.

Kavala Oil: Περίεργες μεθοδεύσεις έχουν δρομολογηθεί στη Regal Petroleum που ελέγχει ο περιβόητος Αγγλορουμάνος κ. Φρανκ Τίμις αλλά και στην Kavala Oil, στην οποία κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v