Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: ”Ηπιων” τόνων συνεδρίαση

Η μεταβλητότητα θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίσης λόγω της λήξης παραγώγων σήμερα, αλλά και της αποκοπής μερίσματος της Cosmote, ενώ μερίδα των αναλυτών κάνει λόγο για ”ήπιων” τόνων συνεδρίαση.

ΑΧΕ: ”Ηπιων” τόνων συνεδρίαση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σταθεροποιητικές τάσεις στα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά η Marfin Analysis πως θα παρουσιάσει σήμερα η Σοφοκλέους, ενώ η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως η αγορά θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.

Σταθεροποιητικές τάσεις εκτιµά η Emporiki ότι θα επικρατήσουν κατά τη σηµερινή συνεδρίαση, µε τις τραπεζικές µετοχές να παραµένουν ο βασικός ρυθµιστής της εικόνας της αγοράς.

Μεταβλητότητα αναμένει για σήμερα η Proton Securities, με τις μετοχές της Cosmote να διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα της χρήσης 2004, ενώ συμπληρώνει πως οι τράπεζες θα καθορίσουν για μία ακόμη φορά την τάση.

Επίσης, η Proton Securities συμπληρώνει πως η λήξη των ΣΜΕ Ιουνίου σήμερα θα συμβάλλει στη μεταβλητότητα.

Η Σίγμα Securities επισημαίνει πως θα ήθελε η επενδυτική όρεξη να διευρυνθεί σε όλο το ταμπλό, ενώ συμπληρώνει πως ενδέχεται να έχουμε σήμερα μια ακόμη ”καλή” συνεδρίαση με επίκεντρο τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

”Ήπιων” τόνων συνεδρίαση αναμένει για σήμερα η Εγνατία Finance, η οποία επισημαίνει το ενδεχόμενο να καταγραφούν κινήσεις αποκόμισης κερδών σε συνέχεια των δύο τελευταίων ανοδικών συνεδριάσεων.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως η ΔΕΗ θα ανακοινώσει τα μεγέθη πρώτου τριμήνου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και πως η μετοχή της Cosmote διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα της χρήσης.

Τι έγινε χθες: Ανοδικά κινήθηκε χθες η ελληνική αγορά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει κέρδη 0,54% και τον όγκο συναλλαγών να ενισχύεται κατά 42%, στα 239 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις µετοχές των EFG Eurobank, Τράπεζας Πειραιώς και Εθνικής, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v