ΧΑ: Έκανε το 6x6 αγνοώντας τον τραπεζικό κλάδο

Ρεκόρ τριμήνου αποτελούν οι έξι διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις στο ΧΑ. Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το σύνολο των τραπεζών του 25άρη. Σε υψηλό ημέρας Jumbo, ΜΟΗ. Ποιοι τράβηξαν την αγορά υψηλότερα.

Παρά το γεγονός ότι η σημερινή κίνηση του Δείκτη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σταθερή, αφού άλλαξε 12 φορές πρόσημο, το τελικό θετικό κλείσιμο καταλογίζεται στους αγοραστές που έκαναν το 6Χ6.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις αποτελούν ρεκόρ τριμήνου, καθώς γυρίζοντας προς τα πίσω, παρόμοιο σερί ο Δείκτης έχει να επιδείξει στην περίοδο 4/9 έως και 12/9/2012 όταν και συμπλήρωσε επτά συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

Λίγες οι σημερινές βοήθειες από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, καθώς το σύνολο των Τραπεζικών μετοχών που ανήκουν στον 25αρη έκλεισε με αρνητικό πρόσημο, ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές του δείκτη σημαντικές βοήθειες έδωσε ο ΟΤΕ, συνεπικουρούμενος από Ελλάκτωρα, ΕΧΑΕ, Intralot, Jumbo, Frigoglass, Folli Follie Group, Μυτιληναίο και Τιτάνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Jumbo και Motor Oil και στο χαμηλό οι Εθνική και Πειραιώς.

Ο FTSE25 έκλεισε οριακά χαμηλότερα από την ζώνη 305 – 310, αν και ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι τις 308,1 μονάδες και αν δώσει ανοδική υπέρβαση θα δημιουργήσει “ψυχαναγκαστικές συνθήκες” για όσους παραμένουν επιδεικτικά εκτός Αγοράς υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η ανοδική αντίδραση χωρίς Τραπεζικές βοήθειες.

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, το ανοδικό momentum συντηρείται, όμως τις πραγματικά σημαντικές αποδόσεις θα τις καταγράψουν τα χαρτοφυλάκια που “χτίζουν” θέσεις και όχι αυτά που αναλώνονται στο ημερήσιο trading προσπαθώντας να “μαντέψουν” τους τίτλους που έχουν μείνει αδικαιολόγητα πίσω και “χρωστάνε” την επόμενη κίνηση.

Σε κάθε περίπτωση και όσον αφορά την τεχνική εικόνα του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η κοντινή στήριξη εντοπίζεται στις 300 μονάδες και η κύρια στις 297, ενώ το αυστηρό “stop loss” στους “long” οριθετείται στις 290 μονάδες.


Τεχνική ανάλυση για FF Group, Μυτιληναίος, ΟΤΕ

Μένοντας στο ταμπλώ του 25αρη, με τους σχετικά λιγότερους, σημερινούς πρωταγωνιστές, η τεχνική ανάλυση “απαιτεί” αναφορά για τρεις τίτλους.

Πρώτον η μετοχή της Folli Follie Group που έκλεισε σε υψηλά 16 μηνών και η οποία αν ξεφύγει από την ζώνη αντίστασης στα 12,60 – 12,80 ευρώ (σήμερα ενδοσυνεδριακά έφθασε μέχρι τα 12,70 ευρώ) ανοίγει τον δρόμο για κίνηση προς τα 14,50 ευρώ.

Υψηλό, σε κλείσιμο, 16 μηνών για τον Μυτιληναίο, που έχει μπροστά του την ασθενή αντίσταση των 4,14 ευρώ και την ισχυρότερη στα 4,50 ευρώ.


Η έκθεση της Morgan Stanley για ΟΤΕ

Σε υψηλά 16 μηνών και ο ΟΤΕ που σήμερα πήρε σημαντικές “αβάντες” και από την έκθεση της Morgan Stanley.

Πιο συγκεκριμένα σε αύξηση της τιμής-στόχου, στα 6,50 ευρώ ανά μετοχή από 5 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Morgan Stanley, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση “overweight”.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, οι ανησυχίες για τα μακροοικονομικά και το χρέος της Ελλάδας, επηρεάζουν σοβαρά τη μετοχή, ωστόσο η μείωση του χρέους και οι πιθανές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων μειώνουν ουσιαστικά το ρίσκο του story του Οργανισμού. Σύμφωνα με την Morgan Stanley, οι επιδόσεις του ΟΤΕ είναι αξιοσημείωτες από τον Ιούνιο και αναμένεται πως το momentum θα συνεχιστεί.

Τεχνικά η μετοχή έδωσε ανοδική διαφυγή από την ζώνη αντίστασης των 4,55 – 4,60 ευρώ και αν συνεχίσει να κινείται “βόρεια” η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στα 5,20 ευρώ.


Τα αποτελέσματα της επαναγοράς ελληνικού χρέους

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με ανακοίνωση, προσφορές για ομόλογα ύψους 31,9 δισ. ευρώ έλαβε ο ΟΔΔΗΧ, στο πλαίσιο της επαναγοράς χρέους. Στα 33,8 σεντς η μέση τιμή.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι μόλις 1,1 δισ. ευρώ και βέβαια ο χρηματοδότης του ποσού αυτού, χωρίζουν την Αθήνα από την οριστικοποίηση της απόφασης για την εκταμίευση της περιβόητης δόσης, πριν από τα Χριστούγεννα.

Σήμερα έχει συγκληθεί εκτάκτως το Euroworking Group για να εισηγηθεί εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να καλυφθεί το επιπλέον των 10 δισ. ευρώ, ποσό με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί η συνολική επαναγορά των Ελληνικών. 


Οι αντιδράσεις από ΔΝΤ, Γερμανία, Ολλανδία  

Καλωσόρισε τα αποτελέσματα της Ελληνικής επαναγοράς χρέους
η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας ωστόσο ότι περεταίρω σχόλια επί του θέματος θα γίνουν από τις Ευρωπαϊκές Οικονομικές Αρχές.

Η Γερμανική Κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της καταβολής της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, αναφέρεται σε επιστολή του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το Reuters, προς το Γερμανικό Κοινοβούλιο.

Δεν αποκλείεται η πιθανότητα "κουρέματος" του Ελληνικού χρέους, τόνισε σε δήλωσή του ο Ολλανδός Πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε. Ο ίδιος σημείωσε ότι θα εξαρτηθεί από την κατάσταση σε σχέση με το Ελληνικό χρέος το 2014. "Είναι πρόταση που δεν υποστηρίζει η Ολλανδία, αλλά δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε", τόνισε σε ομιλία του στην Ολλανδική Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα.

Η πιθανή εκταμίευση της δόσης, θα σηματοδοτήσει την έναρξη των διαδικασιών για την ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων Τραπεζών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους με το σύνολο σχεδόν των ομολόγων που διέθεταν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Σύμφωνα με τους ασχολούμενους με το Τραπεζικό ρεπορτάζ, η τρόικα εμφανίζεται θετική στην προσμέτρηση του συνόλου του αναβαλλόμενου φόρου στα εποπτικά κεφάλαια των Ελληνικών Τραπεζών, οπότε οι διοικήσεις τους και βεβαίως η Τράπεζα της Ελλάδος είναι σε θέση να διαμορφώσουν τα τελικά δεδομένα με τα οποία θα πραγματοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση.

Πάντως η γενικότερη εκτίμηση είναι πως ακόμη και στην περίπτωση που οι Τράπεζες πετύχουν το σύνολο των βελτιώσεων που ζητούν είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουν αλώβητη τη σημερινή μετοχική τους σύνθεση, ενώ το επόμενο “μέγιστο στοίχημα” θα είναι η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων ώστε να διατηρήσουν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα.


Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικρά κέρδη για τις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές και μικτά πρόσημο στο ξεκίνημα της Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ανακοινώσεις της Fed προσδοκώντας περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση.

Πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε τον Οκτώβριο η Βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, γεγονός που δείχνει την ισχνή εγχώρια ζήτηση η οποία απειλεί να παρατείνει την ύφεση. Η Βιομηχανική παραγωγή στις 17 Χώρες της Ευρωζώνης μειώθηκε κατά 1,4% τον Οκτώβριο, έχοντας καταγράψει πτώση 2,3% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ανάπτυξη 0,2%.

Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές του προγράμματος διάσωσης της Πορτογαλίας παραμένουν αβέβαιες, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ για τη Χώρα. Όπως επισήμανε, ένας από τους κινδύνους είναι η επιβάρυνση που θα φέρει στην ανάπτυξη η δημοσιονομική προσαρμογή της Χώρας, ενώ ένας ακόμα κίνδυνος είναι η ισχνή πολιτική και κοινωνική συναίνεση.


Τι λέει η Moody's για τις ολλανδικές τράπεζες

Αρνητικό παραμένει το outlook για το Τραπεζικό Σύστημα της Ολλανδίας, σύμφωνα με την Moody’s. Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος, το outlook αντανακλά το δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον που θα επιμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια του δ’ τριμήνου του 2012 και το 2013, το οποίο, σε συνδυασμό με δομικές οικονομικές αδυναμίες, θα επηρεάσει αρνητικά τα προφίλ των Τραπεζών σε περίοδο 12-18 μηνών.

Οι δομικές αδυναμίες, επισημαίνει η Moody’s, περιλαμβάνουν:

*Το υψηλό χρέος των Νοικοκυριών
*Την υψηλή μόχλευση του Τραπεζικού Συστήματος
*Την υψηλή εξάρτηση των Τραπεζών στο “wholesale funding”.

Επιπλέον, τα χαρτοφυλάκια των εμπορικών ακινήτων και σε μικρότερο βαθμό τα στεγαστικά δάνεια, θα οδηγήσουν σε υψηλότερες απώλειες από δάνεια.

Η Ευρώπη θα χρειαστεί ακόμη 7 με 10 χρόνια προκειμένου να επιλύσει τα προβλήματά της, σημείωσε ο επικεφαλής της Blackrock, Laurence Fink, σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Ο κ. Fink εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιανουάριο του 2013, κάτι που θα πιέσει το ευρώ.

Παράλληλα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι οι ΗΠΑ θα βρουν μια λύση την επόμενη εβδομάδα για τον επικείμενο δημοσιονομικό "γκρεμό", που θα οδηγήσει σε περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων ύψους 600 δισ. δολαρίων από την 1η Ιανουαρίου, εάν δεν υπάρξει απόφαση από το Κογκρέσο.

Την έκπληξή του για τις πολιτικές αντοχές της Ευρώπης εκφράζει μέσα από το blog του στους NYT ο Πολ Κρούγκμαν. “Η Ευρώπη με εκπλήσσει με την πολιτική ανθεκτικότητά της, την προθυμία των πιστωτριών χωρών να ανεχθούν ατελείωτες οδύνες, την ικανότητα της ΕΚΤ να κάνει μόλις αυτά που πρέπει, την τελευταία στιγμή, για να καθησυχάσει τις αγορές όταν η οικονομική κατάσταση φαίνεται έτοιμη να εκραγεί”, γράφει χαρακτηριστικά.

“Τα οικονομικά της λιτότητας επανειλημμένως, αποτυγχάνουν να φέρουν αποτελέσματα. Η τελευταία περίπτωση είναι η Ιταλία, όπου ο Μάριο Μόντι –ένας καλός άνθρωπος, βαθύτατα ειλικρινής- αποχωρεί πρόωρα, ουσιαστικά διότι οι πολιτικές του σπρώχνουν την Ιταλία στην ύφεση. Μοιάζει με την μεσαιωνική ιατρική, όπου γινόταν αφαίμαξη των ασθενών προκειμένου να θεραπευτούν, και όταν η αφαίμαξη τους έκανε ακόμα πιο άρρωστους, τους αφαίμαζαν ακόμα περισσότερο” (!)


Επιστρέφοντας στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και στο ταμπλώ του FTSE25, οριακά λιγότεροι ήταν οι τίτλοι που τερμάτισαν την συνεδρίαση με θετικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι Ελλάκτωρ (+1,04%), ΕΧΑΕ (+2,47%), Μέτκα (+0,56%), Μυτιληναίος (+1,23%), ΟΛΠ (+0,4%), ΟΤΕ (+3,75%), Τιτάν (+1,46%), Intralot (+4,17%), Motor Oil (+0,61%), Jumbo (+3,99%), Frigoglass (+3,67%) και Folli Follie Group.

Στην “κόκκινη” πλευρά, απώλειες μεγαλύτερες του 3% για Κύπρου και Πειραιώς και του 2% για Τέρνα Ενεργειακή και Εθνική, ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του 25αρη.


Οι εξελίξεις για τα λαχεία

Μένοντας στους “κόκκινους” του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, μάλλον αρνητικά υποδέχθηκε η Αγορά, τις εξελίξεις για τα Λαχεία και την συμμετοχή του ΟΠΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε από την κοινοπραξία να βελτιώσει το τίμημα στα… 190 εκατ. ευρώ, κάτι για το οποίο ο δεύτερος μεγαλύτερος εταίρος της κοινοπραξίας, δηλαδή η Lottomatica που έχει ποσοστό 33%, φέρεται εξ αρχής να έθεσε “βέτο” στην καταβολή τιμήματος άνω των 150 εκατ. ευρώ, εκτιμώντας ότι με υψηλότερο τίμημα η προσφορά θα ήταν επιχειρηματικά ασύμφορη.

Αυτό σημαίνει ότι η Lottomatica πιθανότατα αποχωρεί από την κοινοπραξία και το ποσοστό της θα περάσει εκτός απροόπτου στον ΟΠΑΠ, ανεβάζοντας το μερίδιο του στο 67%. Πρόθυμοι ωστόσο να παραμείνουν εμφανίζονταν σύμφωνα με πληροφορίες και οι άλλοι δύο εταίροι, δηλαδή η Intralot και η Scientific Games.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα στενό εύρος περίπου 16 μονάδων με υψηλό ημέρας τις 880,98 (11.30) και χαμηλό τις 864,54 (13.02) και έκλεισε στις 873,25 μονάδες με κέρδη 0,14%, ενώ ο τζίρος αυξανόμενος έφθασε τα 66,5 εκατ.

Περίπου μοιρασμένη η τελική εικόνα με 88 ανοδικές μετοχές έναντι 71 πτωτικών, παρά ταύτα για 19 τίτλους τα ημερήσια κέρδη ξεπέρασαν το 7%.

Χαμηλότερα του 20αρη, υποχώρησε σημαντικά από τα υψηλά ημέρας (1,38 ευρώ), αλλά κινείται σε υψηλά 30 μηνών η μετοχή της ΕΒΖ. Σύμφωνα με τις τεχνικές ενδείξεις, τα 1,17 ευρώ τείνουν να μετατραπούν σε στήριξη, ενώ η επόμενη σημαντική αντίσταση εντοπίζεται στην ζώνη 1,36 – 1,42 που δοκιμάστηκε σήμερα.

Νέο υψηλό 51 μηνών για τον ΟΛΘ που άφησε πίσω του και τα 18 ευρώ και η απόλυτα φειδωλή προσφορά αναγκάζει τον δεύτερο ξένο να ανεβάζει συνεχώς το “bid”.

Το ενδιαφέρον τουλάχιστον 3-4 υποψήφιων επενδυτών, που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη δραστηριότητα των κοντέινερς, αλλά και όχι μόνο, έχει προσελκύσει το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης με την ευκαιρία της επίσκεψής του στον ΟΛΘ και μετά από ενημέρωση που είχε για την πορεία της εταιρείας, προσθέτοντας ότι στους ενδιαφερόμενους επενδυτές υπάρχουν και κάποιοι μνηστήρες από την προηγούμενη διαδικασία ιδιωτικοποίησης που δεν είχε ολοκληρωθεί όταν ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση.

Ανέφερε ακόμα ότι θα ανακοινώσει σύντομα τη σχετική στρατηγική για την παραχώρηση των Λιμανιών, ενώ το Υπουργείο με το σχέδιο νόμου που θα παρουσιάσει θα καταθέτει πρόταση και για τη διακυβέρνηση του Ελληνικού Λιμενικού Συστήματος που πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστικό προκειμένου να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις, κάτι που απαιτεί την καλή συνεργασία και με άλλους φορείς, αλλά και τη διασύνδεση των Λιμανιών με αναβαθμισμένες σιδηροδρομικές υποδομές.

Επέστρεψε από το reverse split ο Τσουκαρίδης και με “ανοιχτές” (κατά κύριο λόγο) εντολές εγορών έκλεισε με σημαντικά κέρδη, ενώ οι “ανοιχτές” εντολές διαμόρφωσαν και το τελικό κλείσσιμο στον Παϊρη.

Σχετική κινητικότητα στην Byte που κατά τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις παρουσιάζει μικρή συναλλακτική αφύπνιση. Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 6,8 εκατ. η καθαρή θέση, στις 30/9, στα 15,4 εκατ. οι μακροχρόνιες δανειακές υποχρεώσεις στα 0,6 εκατ. και οι βραχυχρόνιες στα 5,8 εκατ. και τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος εννεαμήνου στα 2,7 εκατ.

Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, με λίγες συναλλαγές για το Κτήμα Λαζαρίδη,  τέταρτη ανοδική  συνεδρίαση με υψηλό 33 μηνών για Cyclon, επιμένουν οι αγοραστές στην Επίλεκτος, ενώ ο Ικτίνος έκλεισε σε νέα υψηλά 60 μηνών (!)

Τέλος το “break up” έκανε σήμερα ο Παρνασσός, ξεπερνώντας την σημαντικότατη αντίσταση των 0,55 ευρώ και ανοίγοντας τον δρόμο προς τα 0,85 ευρώ. Η μετοχή έκλεισε σε υψηλά 17 μηνών, καθώς όσοι τοποθετούνται εκτιμούν ότι θα παίξει ρόλο στις εξελίξεις της παραλιακής ζώνης και στην θαλάσσια έξοδο του Ελληνικού.


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Συγκρατημένα αισιόδοξος δηλώνει ο Δημήτρης Τζάνας, από την ανοδική προσπάθεια που εξελίσσεται στο Χ.Α. και την σχετική απεξάρτηση της Αγοράς από τον Τραπεζικό κλάδο.

Από εκεί και πέρα, το Χ.Α. θα κληθεί εκ νέου να αντιμετωπίσει τα υπαρκτά προβλήματα της πραγματικής οικονομίας. Η ύφεση αλλά και η νέα μείωση των εισοδημάτων μέσα από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα βελτιώσει (;) τα έσοδα του Κράτους, θα πληγώσει περαιτέρω την οικονομία που βουλιάζει στην ύφεση.

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο δίνει τη δική του “μάχη” με εκείνες τις μετοχές που δείχνουν αντοχές στην οικονομική κρίση διότι αρκετές από αυτές προωθούν τα προϊόντα τους στις διεθνείς Αγορές. Πάντως για την πλειονότητα των Επιχειρήσεων συνεχίζει η επιβίωσή τους εξαρτάται από την πορεία της Ελληνικής οικονομίας.

Ο μεγάλος “ασθενής” είναι ο Τραπεζικός κλάδος ο οποίος πληρώνει το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Χώρας.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο επενδύσεων, θεωρείται πιθανή η σταδιακή συρρίκνωση του τζίρου, λόγω της επερχόμενης εορταστικής ραστώνης και της αποχής των ξένων χαρτοφυλακίων, κάτι που ενδέχεται να δυσκολέψει την προσπάθεια πειστικής υπέρβασης των 900 – 910 μονάδων, χωρίς αυτό να αποκλείει την πιθανότητα η Αγορά να “ξεχρεώσει” την καλύτερη “μεταχείριση” που φαίνεται να “χρωστά” στις εταιρείες μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.


-----ΧΠΑ

Σταθεροποιητική συνεδρίαση με τους όγκους συναλλαγών να αυξάνονται στα συμβόλαια του FTSE (εντείνονται οι μετακυλίσεις θέσεων) και να παραμένουν σταθεροί στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών που έφθασαν τα 56.755 συμβόλαια.
 
Το συμβόλαιο του 20αρη, με λίγο χειρότερη απόδοση από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, έκλεισε κοντά στην θεωρητική του τιμή.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 18.281, τιμή εκκαθάρισης 304), κινήθηκαν μεταξύ 303,25 και 309 μονάδων.

Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια.Δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (14.999), Alpha Bank (7.437), Κύπρου (2.980), ΔΕΗ (4.252), ΟΤΕ (7.022), ΟΠΑΠ (5.994), Πειραιώς (5.931), Μυτιληναίο (1.243), Eurobank (1.818), ΓΕΚ (684), Intralot (950), CPB (1.138), MIG (323), Ελλάκτωρα (628), ΕΧΑΕ (400), Ελ. Πετρέλαια (296), Σιδενόρ (414).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, στην αγορά δικαιωμάτων του FTSE/ASE large cap η συμμετοχή ήταν συγκρατημένη, με μόλις 566 τεμάχια να καταγράφονται (215 calls και 351 puts) ενώ η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα υποχώρησε οριακά στο 49%.Σύμφωνα με το Χ.Α. δεν σημειώθηκαν ανοιχτές πωλήσεις.

Επίσης, δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Eurobank (3.951.249 τεμ.), Εθνική (5.030.306 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v