Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενέργειες συμμετοχής τραπεζών σε year end rally

Σημαντικά κέρδη στην αγορά με σχεδόν καθολική συμμετοχή των blue chips. Αφύπνιση των τραπεζικών μετοχών μετά την επαναγορά χρέους. Πάνω από τις 300 ο FT Large Cap. Υπεραπόδοση για ΔΕΗ, Alpha, Jumbo.

Η προσπάθεια “καλλωπισμού” των αποτιμήσεων καλά κρατεί και στην προσπάθεια αυτή αποφάσισαν να συμμετάσχουν σήμερα και οι Τραπεζικοί τίτλοι, έστω και αν η νευρικότητα ήταν και πάλι έκδηλη στο Τραπεζικό ταμπλώ.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες του χώρου που συνεχίζουν να συστήνουν μικρή συμμετοχή των Τραπεζικών τίτλων στα “νουνεχή” χαρτοφυλάκια, ενώ για την σημερινή Τραπεζική αντίδραση, που ξάφνιασε αρκετούς, περιορίστηκαν στο να τονίσουν ότι “δεν ακουμπά σε υπόστρωμα νέων” και απλά οι δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στον Τραπεζικό κλάδο, είπαν να “δώσουν και αυτές το παρών”.

Άλλωστε ακόμα και τεχνικά να δει κανείς τον Τραπεζικό δείκτη, αυτός θέλει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα της ζώνης 288 – 300 για να επιβεβαιώσει ότι εξέρχεται από το βραχυπρόθεσμο πτωτικό κανάλι.


Πως κινήθηκαν ΓΔ και 25αρης

Ξεκινώντας από τον 25αρη, η συμμετοχή στην σημερινή ανοδική κίνηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως και μαζική, καθώς μόλις τέσσερις από τους τίτλους που τον απαρτίζουν έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο.

Τόσο αυτός όσο και ο Γενικός Δείκτης έκλεισαν πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας, αφήνοντας θετικές, τεχνικές, παρακαταθήκες, για τα χαρτοφυλάκια που κινούνται με καθαρά τεχνικά δεδομένα.

Έτσι ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σε υψηλό 32 συνεδριάσεων (προηγούμενο υψηλότερο κλείσιμο στις 26/10 και στις 874,54 μονάδες) απομακρυνόμενος από την ζώνη αντίστασης 840 – 855 και βάζοντας τα τεχνικά θεμέλια για κίνηση προς τις 900 – 910 μονάδες.

Χρειάστηκαν 13 συνεδριάσεις προκειμένου ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης να “ξαναδεί” κλείσιμο υψηλότερα των 300 μονάδων και η αμέσως επόμενη “μάχη” εντοπίζεται στις 910 μονάδες.

Μένοντας στον 25αρη, 4η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την MIG, ενώ σε υψηλό 13 μηνών έκλεισε ο τίτλος της ΔΕΗ που δείχνει να βαδίζει ακάθεκτη προς την σημαντική αντίσταση των 5,70 ευρώ.

Αντίθετα, σημαντικά ηπιότερος ο σημερινός ανοδικός βηματισμός για τον ΟΠΑΠ, που μπορεί να κινήθηκε κατά κύριο λόγο με θετικό πρόσημο, όμως απέφυγε να αναμετρηθεί με την επόμενη ζώνη αντίστασης στα 5,75 – 5,90 ευρώ.

Ο Μυτιληναίος φαίνεται να παίρνει καινούργια τάση με κοντινό στόχο τα 4,14 και κύριο τα 4,50 ευρώ.

Αξίζει υποσημείωσης και η διάσπαση των 4,01 ευρώ για την ΕΧΑΕ, κάτι που, τεχνικά, σηματοδοτεί ότι η κίνηση μπορεί να έχει και συνέχεια.


Το πατριωτικό καθήκον των ελληνικών τραπεζών

Τη δεύτερη δόση του... πατριωτικού τους καθήκοντος κλήθηκαν να τελέσουν σήμερα οι εγχώριες Τράπεζες προσφέροντας στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, όσα ομόλογα χρειάζονταν, προκειμένου το πρόγραμμα επαναγοράς να πιάσει τον άτυπο στόχο αγοράς και ακύρωσης ονομαστικού χρέους της τάξης των 30 με 31 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο στόχος επετεύχθη αλλά γι' αυτό χρειάστηκε οι Ελληνικές Τράπεζες να βάλουν το 98 - 100% των τίτλων που κατείχαν.

Θα ακολουθήσει το απόγευμα συνεδρίαση του Euro Working Group που θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα του re-opening.

Η μειωμένη συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους δείχνει ότι περίπου τα 2/3 των ξένων κατόχων του Ελληνικού χρέους είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν τον κίνδυνο που συνεπάγεται η περαιτέρω διακράτηση των Ελληνικών τίτλων, υπογραμμίζει η Eurobank σε ανάλυσή της.
 
Όπως εξηγεί, οι ξένοι πιστεύουν ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα συνεχίσει την εξυπηρέτηση του χρέους του τα επόμενα χρόνια και ότι στο μέλλον η τιμή των Ελληνικών ομολόγων θα προσεγγίσει καλύτερα επίπεδα από αυτή που εξασφαλίζει το πρόγραμμα επαναγοράς σήμερα. 


Ο αφανισμός της μεσαίας τάξης

Ευχαριστημένοι με την εικόνα της Αγοράς κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά πολλαπλά προβληματισμένοι για την γενικότερη κατάσταση στην οικονομία και το “φορο-γιουρούσι” που έρχεται, δηλώνουν οι περισσότεροι αναλυτές, επισημαίνοντας ότι η σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου κατάργηση των φοροαπαλλαγών, πέραν των επιβαρύνσεων που επιφέρει στους φορολογούμενους, έχει και μία διάσταση υποβοήθησης της φοροδιαφυγής, η οποία θα εξακοντιστεί σε δυσθεώρητα ύψη.

Όλοι πλέον θα πάψουν να ζητούν αποδείξεις για ενοίκια, ασφάλιστρα, είδη λιανικής και χονδρικής, παζαρεύοντας καλύτερες τιμές.

Η φορολογική πολιτική που ασκείται στη Χώρα μπορεί να έχει τίτλο: “ο αφανισμός της μεσαίας τάξης”, καθώς ακόμα αναζητούνται εναλλακτικά “φορολογικά υποζύγια”.

Κάθε δύο μήνες λαμβάνονται μέτρα που πλήττουν αυτούς που ούτως ή άλλως φορολογούνται και πληρώνουν κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Ένα δίκαιο σταθερό φορολογικό περιβάλλον που θα φέρει Επιχειρήσεις για επενδύσεις, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα παταχθεί η φοροδιαφυγή, παραμένει ακόμα ζητούμενο (!)


Επιστροφή στο ΧΑ

Από εκεί και πέρα και επιστρέφοντας στο Χ.Α., θετικά χαιρετίζουν οι παράγοντες της Αγοράς την απεμπλοκή της επενδυτικής ψυχολογίας από το “σύμπλεγμα” του Τραπεζικού προσήμου και την πιο “δίκαιη” μεταχείριση των υπολοίπων μετοχών βάση της ειδησεογραφίας τους ή των προοπτικών τους, καθώς μετά από καιρό εμφανίζεται διάρκεια στο αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους μικρότερων αποτιμήσεων αλλά αξιόλογων θεμελιωδών στοιχείων δίνοντας κάποιες αρχικές ενδείξεις μεταστροφής των επιλογών του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Εδώ, ασφαλώς και “πρώτο τραπέζι πίστα” θα βρεθούν εταιρείες με ικανοποιητικά θεμελιώδη και χαμηλό ή ανύπαρκτο Τραπεζικό δανεισμό.

Ίσως εδώ χρήζει δεύτερης ανάγνωσης η επισήμανση της Merit ΑΧΕΠΕΥ, που με βάση τα αποτελέσματα εννεαμήνου τονίζει: “Σημαντικά προβλήματα ρευστότητας εμφανίζουν ακόμα πιο πολλές εταιρείες με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν κίνδυνο υπαγωγής στο άρθρο 99.
 
Ενδεικτικό της πολύ άσχημης κατάστασης από πλευράς ρευστότητας που βρίσκονται οι Ελληνικές εταιρείες είναι ότι 62 εταιρείες έχουν ταμείο κάτω από 1 εκατ. ευρώ. Στον αντίποδα 33 εταιρείες έχουν καθαρό ταμείο, είτε γιατί δεν έχουν Τραπεζικό δανεισμό, είτε γιατί τα ταμειακά διαθέσιμα είναι περισσότερα από το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων”.

Συμπερασματικά, δεν αποκλείεται και τον καινούργιο χρόνο η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά να διατηρήσει την εικόνα δύο ταχυτήτων.

Στην πρώτη ταχύτητα θα παραμείνει ο Τραπεζικός κλάδος, με το μέτωπο των ανακεφαλαιοποιήσεων να παραμένει ανοιχτό και στην δεύτερη ταχύτητα θα ενταχθούν οι Επιχειρήσεις που δείχνουν να αντέχουν στην κρίση, ή έχουν την απαιτούμενη εξωστρέφεια έτσι ώστε ο κύκλος εργασιών τους να μην εξαρτάται αποκλειστικά από την ασθμαίνουσα εγχώρια Αγορά.


Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Καλή εικόνα και στις μεγάλες διεθνείς Αγορές, που φαίνεται να ξεπερνούν, προς στιγμήν, την Ιταλική πολιτική κρίση και να ενθαρρύνονται από τον Γερμανικό δείκτη ZEW και τις προσδοκίες από την συνάντηση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve η οποία ξεκινά σήμερα.

Παίρνοντας τα πράγματα με την χρονική τους σειρά, οι Ιταλικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα στις αρχές Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου, υποστηρίζει η Bank of America.

Ο οίκος διατηρεί το βασικό του σενάριο, ότι θα προκύψει μια Κυβέρνηση η οποία θα είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, ωστόσο επισημαίνει ότι θα υπάρχει αυξημένη αβεβαιότητα μέχρι να υπάρξουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις οι οποίες θα επιβεβαιώνουν ότι ο Σίλβιο Μερλουσκόνι είναι απίθανο να βρίσκεται στη νέα Κυβέρνηση.

Το καλό μεσοπρόθεσμο σενάριο, σημειώνει είναι εφικτό μόνο αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, αν και, ακόμα και έτσι, τα οφέλη στην ανάπτυξη θα χρειαστεί χρόνια για να μετουσιωθούν σε γεγονός.

Σύμφωνα με τον οίκο οι διακυμάνσεις στην Αγορά ομολόγων θα συνεχιστούν, ενώ και το ευρώ αναμένεται να επηρεαστεί μέχρι τις εκλογές, κυρίως αρνητικά. Υπάρχει, όμως, και πιθανότητα να ενισχυθεί, αν ο Μοντι αποφασίσει να κατέβει στις εκλογές.

Απροσδόκητη άνοδο σημείωσε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ZEW στη Γερμανία. Ανήλθε στο 6,9 το Δεκέμβριο, ενώ το Νοέμβριο είχε διαμορφωθεί στο -15,7. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα κινηθεί στο -11,5.

Το συνολικό ποσό των 3,89 δισ. ευρώ άντλησε η Ισπανία από την έκδοση εντόκων γραμματίων διάρκειας 12 και 18 μηνών, με χαμηλότερα επιτόκια σε σχέση με τις προηγούμενες αντίστοιχες δημοπρασίες. Συγκεκριμένα, από την δημοπρασία των εντόκων 12μηνης διάρκειας άντλησε 2,385 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 2,556% έναντι του 2,797% στην προηγούμενη δημοπρασία. Από τα έντοκα 18μηνης διάρκειας συγκέντρωσε 1,505 δισ. ευρώ, με το επιτόκιο στο 2,778% από 3,034%.

Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ διευρύνθηκε 4,9% τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου, στα 42,24 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές περίμεναν ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί περί τα 42,7 δισ. δολ. Τον Σεπτέμβριο το εμπορικό έλλειμμα ήταν 40,28 δισ. δολάρια.

Oι ισχυρές οικονομίες ίσως αναζητήσουν τρόπους (μέσα στο 2013) να υποτιμήσουν τα νομίσματά τους ώστε να υποβοηθήσουν την ανάπτυξη δήλωσε ο επικεφαλής της Bank of England (ΒοΕ), M. Kινγκ, όπως μετέδωσε η WSJ, υποστηρίζοντας ότι οι ανταγωνιστικές υποτιμήσεις είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για τις ισχυρές οικονομίες τα τελευταία έτη.


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Έχοντας ενσωματώσει πλέον τα εταιρικά αποτελέσματα, με τις κυρίως αρνητικές αλλά και θετικές εκπλήξεις, βρισκόμαστε στην τελική φάση της επαναγοράς των Ελληνικών ομολόγων με τον Γενικό Δείκτη να διασπά το στενό εύρος τιμών μεταξύ 800 και 850
Μονάδων, αναφέρει ο Νίκος Καυκάς
.

Το όλο εγχείρημα της επαναγοράς φαίνεται ότι θα έχει θετική έκβαση και αν μη τι άλλο καλύτερη από την αναμενόμενη.

Ωστόσο, η πορεία της Αγοράς το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποκαλύπτει τις δύο διαφορετικές ταχύτητες με τις οποίες κινούνται οι Τραπεζικές μετοχές από την μία και οι Δεικτοβαρείς μη Τραπεζικές από την άλλη.

Η οποιαδήποτε ανοδική διαφυγή θα βασιστεί σε τίτλους όπως ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Coca-Cola, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Μέτκα, Ελ. Πετρέλαια και Motor Oil, ενώ οι Τραπεζικοί τίτλοι θα συνεχίσουν να αποτελούν “βαρίδι”, εν όψει ανακεφαλαιοποιήσεων.

Εδώ, ακριβώς, εντοπίζουμε και την δυσκολία, όχι καταγραφής, αλλά κατοχύρωσης νέων υψηλότερων επιπέδων, ήτοι άνω των 910 μονάδων, για τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του νέου έτους. Ειδικότερα, στην περίπτωση που οι Τράπεζες δεν καταφέρουν να
διατηρήσουν τις τρέχουσες αποτιμήσεις, αφού γνωρίζουμε ότι οι ΑΜΚ θα πραγματοποιηθούν σε αρκετά χαμηλότερες τιμές.

Παρά ταύτα, εκτιμάται ότι υπάρχει ανοδικό περιθώριο μέχρι την ζώνη των 910 μονάδων, έως και προσπάθεια προσωρινής διάσπασής της μέχρι το τέλος του έτους, κυρίως προερχόμενη από τους μη Τραπεζικούς τίτλους που προαναφέραμε.

Άλλωστε, οι ανακοινώσεις επιχειρηματικών συμφωνιών όπως FF Group με TPG-Axon Capital Management και Lamda Development, με Dogus, αποτυπώνουν την νέα οικονομική πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι θα διαμορφωθεί στο κοντινό μέλλον, ενδεχομένως από το 2ο τρίμηνο του 2013 και θα οδηγήσει το ΧΑ, σταδιακά, σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα, εκτιμά ο κ. Καυκάς (τμήμα μελετών και αναλύσεων Merit ΑΧΕΠΕΥ).


Μόλις 4 τίτλοι με αρνητικό πρόσημο στον 25άρη

Επιστρέφοντας στον 25αρη, όπως προαναφέρθηκε, μόλις τέσσερις τίτλοι έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι Τιτάν (-0,87%), Frigoglass (-0,64%), Folli Follie Group (-1,8%) και Κύπρου (-1,4%).

Στην πλευρά των “πράσινων” τα μεγαλύτερα κέρδη για την ΔΕΗ (+7,54%). Ακολούθησαν με κέρδη μεγαλύτερα του 5% οι Alpha Bank και Jumbo (έκλεισε σε υψηλά 30 μηνών), του 4% για τον Μυτιληναίο του 3% για Τέρνα Ενεργειακή (κλείσιμο σε υψηλό 19 μηνών) και Πειραιώς και του 2% για Coca-Cola, Eurobank, MIG, ΕΧΑΕ, Μέτκα, ΟΤΕ, Εθνική.

Στην περίπτωση της Μετκα, η μετοχή έκλεισε σε υψηλά 19 μηνών αφήνοντας πίσω της και την αντίσταση των 8,74 ευρώ. Η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στα 9,80 ευρώ.

Με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE25, ενώ ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και έκλεισε πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 872,03 μονάδες με κέρδη 2,28%, ενώ ο τζίρος (ο μεγαλύτερος των τελευταίων τριών συνεδριάσεων) έφθασε τα 62,5 εκατ. από τα οποία τα 1,9 αφορούσαν “πακέτα” (ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Ελ. Πετρέλαια, Fourlis).

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 112 ανοδικές μετοχές έναντι 50 πτωτικών και για 21 τίτλους τα ημερήσια κέρδη ξεπέρασαν το 8%.

Στα επιμέρους, συνεχίστηκε το ανοδικό κρετσέντο για τις θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο (πιθανόν τα “πακέτα” που παραδοσιακά γίνονται προς το τέλος του χρόνου να σηματοδοτήσουν το τέλος του πρώτου ανοδικού κύκλου, ενώ η Σιδενόρ κινείται σε υψηλά 13 μηνών και η Χαλκόρ σε υψηλά 14 μηνών), κινητικότητα στα Ψάρια, 5η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και υψηλό 20 μηνών για την ΕΒΖ και 5η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και υψηλό 54 μηνών για τα Πλ. Θράκης.

Άνοιξαν βήμα οι αγοραστές στην ΕΥΔΑΠ, μετά και τις δηλώσει του προέδρου της εταιρείας κ. Στ. Σταυρίδη, σύμφωνα με τις οποίες οι οφειλές των Δήμων ανέρχονται σε περίπου 225 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία προσαυξάνονται κάθε μήνα λόγω των επιβαρύνσεων στα 350 εκατομμύρια. Τεράστια ποσά οφείλει στην ΕΥΔΑΠ και το Δημόσιο, από Υπουργεία που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς, με το συνολικό ποσό των οφειλών να φτάνει τα 850 εκατομμύρια ευρώ (500 το Δημόσιο και 350 οι Δήμοι).

Ο κ. Σταυρίδης δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει όποιο πρόσφορο μέσον υπάρχει για να εισπράξει αυτές τις οφειλές και τόνισε ότι η Επιχείρηση δεν θα γίνει νέος ΟΣΕ (!)

Συνεχίζοντας χαμηλότερα του 25αρη, ο Δρομέας αποδείχθηκε σήμερα “όνομα και πράγμα”, 4η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Unibios, στον Κυριακούλη άλλαξαν χέρια 141247 τεμ. στα 0,60 ευρώ (όχι προσυμφωνημένη συναλλαγή), αποφάσισε να ανεβάσει όγκους συναλλαγών η Nexans, επιμένουν οι αγοραστές στην Επίλκετος που θα ήθελε μία καλύτερη αποτίμηση εν όψει της επικείμενης γ.σ. (28/12), ενώ για τους υπομονετικούς υπάρχει ο ΟΛΘ που με απόλυτα “στεγνή” προσφορά έκλεισε σε νέο υψηλό 51 μηνών (!!!)

Τέλος από σήμερα θα κληθεί η Αγορά να τιμολογήσει (αν δεν το έχει ήδη κάνει) και την επίσημη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: “Το πράσινο φως για την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία Τέρνα Α.Ε. για την κατασκευή της μονάδας Πτολεμαϊδα 5 έδωσε στη σημερινή του συνεδρίαση το ΔΣ της ΔΕΗ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ”.

-----ΧΠΑ

Ανοδικών συνεδριάσεων συνέχεια, που συνδυάστηκε με αξιοπρόσεκτη αύξηση των συναλλαγών (ξεκίνησαν κάποια πρώτα ρολαρίσματα θέσεων), τόσο στα συμβόλαια του FTSE, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με τα τελευταία να φθάνουν τα 59.782 συμβόλαια.

Το συμβόλαιο του 20αρη, με λίγο χειρότερη απόδοση από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, μείωσε την υπερτίμηση στο 0,25%, ενώ ο δεύτερος μήνας (Μάρτιος) έκλεισε με υπερτίμηση 0,80%.Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 9.695, τιμή εκκαθάρισης 304,5), κινήθηκαν μεταξύ 299 και 308 μονάδων.

Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια.Δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (15.056), Alpha Bank (8.732), Κύπρου (2.829), ΔΕΗ (3.272), ΟΤΕ (4.446), ΟΠΑΠ (6.401), Πειραιώς (6.179), Μυτιληναίο (957), Eurobank (1.422), ΓΕΚ (1.351), Intralot (1.193), CPB (1.285), MIG (4.253), Ελλάκτωρα (1.0257), ΕΧΑΕ (169), Ελ. Πετρέλαια (186), Σιδενόρ (680), Μέτκα (115).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του δείκτη FTSE/ASE large cap οριακά υψηλότερα, στο 52%, με τον όγκο συναλλαγών να ανακάμπτει στα 1848 δικαιώματα (τα περισσότερα εκ των οποίων στο at-the-money call Δεκεμβρίου).

Σύμφωνα με το Χ.Α. δεν σημειώθηκαν ανοιχτές πωλήσεις.Επίσης, δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Eurobank (3.950.349 τεμ.), Εθνική (5.030.306 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v